torstai 14. elokuuta 2014

Hurtan viilennysliivi

Koiraa viilentävä hellejakku eli oikeasti Hurtta Motivation Cooling Vest, tuttavallisemmin viilennysliivi.

VIILENNYSLIIVI
Bring on the heat.
Viilentää ja tekee olon mukavaksi
Sopii treeneihin ja näyttelyyn
Erinomainen veden sitomiskyky
XXS-S kokoisissa liiveissä kiinnityslenkki taluttimelle
Värit Sininen, Liila

Kuvaus
Dip in cold water – wring dry – cool down! Viilentää ja tekee koiran olon siedettävämmäksi helteellä. Suojaa sydämen alueen ja rintakehän, mikä verenkierron kannalta tärkeää. Sopii lenkkeilyyn, treeneihin sekä koiranäyttelyyn. Tuotteessa on kaksinkertainen imukyky froteetakkeihin verrattuna. Kokoluokissa XXS-S on kiinnityslenkit taluttimelle.
lähde http://www.hurtta.com/fi
Asiakaspalautteet

Mielipiteet ovat olleet positiivisia, koirat ovat tykänneet ja omistajat myös. Suomenkieliseltä alueelta löytyi vain vähän mielipiteitä, mutta Saksan alueelta runsaasti. Tässä yksi esimerkki suomenkielisen netin uumenista:

"Koirani sai viime kesänä lämpöhalvauksen ja täksi kesäksi päätin hommata koiralle jotain viilentävää avuksi. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin Hurtan viilennysliiviin ja tuote on kyllä täyttänyt odotukset! Koiran läähättäminen loppui lähes heti kun kasteltu liivi laitettiin päälle ja liivi myös pysyi kauan viileänä. Materiaali ei ainakaan heti ime likaa itseensä vaan vaikka koira makoili hiekassa ja mullassa niin oli liivi pienen pyyhkimisen jälkeen edelleen kuin uusi. Mukavaa oli myös, että liivi ei mitenkään valu vettä vaan imee kaiken hyvin sisäänsä. Koiran askel keveni välittömästi kun liivin sai päällensä ja tämä tuote tulee ilmeisesti pelastamaan kesämme! Todellakin suosittelen!!"

Saksankieliseltä alueelta löysin yhden ainoan negatiivisen. Olen aivan varma, että tässä tapauksessa koiran omistaja ei ole tiennyt, miten liiviä käytetään. Hän on pukenut sen liivin sellaisenaan, kuivana, koiransa ylle. Hän lie olettanut, että liivin sisällä on joku eristävä folio tai itselaukeavat kylmäakut.

"Ich habe meinem Hund die Weste auf Empfehlung gekauft und bin maßlos enttäuscht. Kein Kühleffekt beim Hund merkbar. Raus geworfen Geld!"
(suomeksi: Ostin saamani suosittelun perusteella koiralleni viilennysliivin ja olen täysin pettynyt. En huomannut mitään viilentävää vaikutusta koirassani. Pois heitettyä rahaa!)

Siksi on iso puute olla ilmoittamatta ymmärrettävillä kielillä, miten liiviä tulee käyttää! Ostamisen jälkeen harva ihminen käy tietokoneelta etsimässä ohjeita, kuten minä tein. Liivissä itsessään ei lue mitään ohjeen tapaista, liiviin kiinnitetyssä pahvilappusessa lukee "Dip in cold water - Wring dry - Cool down!". Moniko lukee ja jopa säästää sellaisen lappusen? Osaavatko kaikki englantia?
Minun mielestäni sen ohjeen pitäisi lukea liivissä, lyhyesti, selkeästi, niin kuin pesuohjekin on itsestäänselvyys kaikissa vaatteissa. Jo ihan senkin takia, että mahdollisesti liivi vaihtaa omistajaa ja sille uudellekin olisi tärkeää tietää, miten liiviä käytetään.Lopuksi meidän Wupen kokemukset

Wuppe ei pidä helteistä. Lojuu kylläkin keväisin kotona mielellään auringonpaisteessa, mutta ei enää kesän kuumuudessa. Keväällä se aurinko on luksusta, mutta viime vuosien hellekesät ovat olleet kyllä liikaa koirille(kin).
Wuppe asettui kuvattavaksi tyypillisen nyrpeänä, pysyy kylläkin hyvin paikoillaan, mutta ei näytä tykkäävän tilanteesta. Kun hain pienen palkkion näkyville, niin jopa tuli pilkettä silmäkulmaan ja asenne muuttui tykkänään.
Nyt ovat pahimmat helteet ohi ja odottelimme päivän kohokohtaa eli lämpimintä aikaa, jolloin aurinko paahtaa parvekkeellemme. Sitten liivi kasteltiin ja puettiin päälle. Ja kas kummaa, Wuppe näytti heti tykkäävän viileästä liivistään! Pysyi kuumalla parvekkeella, vastoin tapojansa. Normaalisti poistuu nopeasti parvekkeenoven toiselle puolelle, vetoisaan, varjoisaan paikkaan.
Wupen rinnanympärys on noin 35cm ja tämän liivin koko on XXS, kuin tilaustyönä valmistettu, niin sopiva se on. Näissä pienimmissä, XXS-S kokoisissa liiveissä on lenkit talutushihnaa varten valmiina, isommille pitää tarpeen vaatiessa pukea valjaat päälle tai laittaa kaulapanta.

Liivissä on vetoketju selän päällä ja siinä on kangasliuska alla suojaamassa, ettei vaan karvaa jää vetoketjun väliin. Vetoketjun vetämistä on helpottamassa hakanen, jonka käyttöä ainakin minun piti hiukan harjoitella, oli niin moderni tekele se haka. Vetoketjussa on kunnon lenkki, jonka avulla se on näppärää vetää kiinni ja auki.
Liivi on huolellisesti valmistettu, kaikki on tiptop, ei mitään huomauttamista. Värivalikoima on minulle outo, liila ja sininen. Luultavasti niillä on joku käytännön syy, jota en kylläkään hoksaa. Ehkä tarkoitus on jotenkin ilmaista, että nämä ovat erityiskäyttöön tarkoitetut liivit? Liivin pukeminen koiran päälle on superhelppoa.
Parveketuolikuvausten jälkeen Wuppe innostui juoksemaan liiveineen päivineen ympäri huushollia, ensimmäiseksi kävi kuin esittäytymässä isännälle kato, mulla on hieno uusi liivi...
Oli niin veikeän iloinen, aivan vallan mainio mainoskierros tälle mukavalle keksinnölle!


Ai, saako tästä poseeraamisesta palkkaakin?

Liivissä on toimivat heijasteet, näkyvät erittäin hyvin. Tassujen aukot ovat ainakin Wupelle kyllin suuret, mistään ei hierrä. Liivissä on alareunassa rinnan ympäri menevä kuminauha, jolla voi ilmeisesti tiukentaa liivin helmaa tarvittaessa. En kuitenkaan oikein tajunnut, miten se tiukentaminen käytännössä sujuu, tuskin on ajateltu, että suhteellisen paksuun kuminauhaan laitettaisiin solmua. Sehän painaisi koiraa. Ehkä sitä kuminauhaa ei olekaan tarkoitus tiukentaa? Mutta jos on, niin sen solmun pitää tulla liivin ulkopuolelle, en minä ainakaan haluaisi itselleni alusvaatteisiini paksua solmua painamaan. No, Wupen kohdalla se ei ollut tarpeellistakaan.
Materiaalista vielä sen verran, että se imee hyvin vettä itseensä, tuntuu miellyttävältä iholla, on kevyt, märkänä tämä pienin koko painoi noin reilut 100g. Kommentissaan eräs asiakas kertoi, että helteellä hänen koirallaan oli liivi päällä 1,5 tuntia, jolloin hän riisui sen pois. Liivin ulkopinta oli jo kuivahko ja lämmin, mutta sisäpuoli edelleenkin viileä.
Liivin sisäpuolella on paikka, johon voi kirjoittaa puhelinnumeronsa. Kannattaa kokeilla, mikä kynä on kyllin vedenkestävä. Niitä kokeilin kotimme suppeasta kynävalikoimasta täällä.
Wuppe liikkui liivinsä kanssa ihan normaalisti, juoksi, hyppeli ja oli niiiin iloista poikaa, että! Tämä liivi tulee tarpeeseen ensi kesän helteisinä päivinä ja vielä mahdollisesti nyt syksylläkin, ehkä saamme kokea intiaanikesän. Nyt näytin Wupelle liiviä uudestaan, tuli heti luokse ja ojenteli etukäpäläänsä pukeakseen liivin ylleen. Hauska juttu!
Yhteenveto 
Kaikki muu on plussaa, paitsi tuo käyttöohjeen puuttuminen tuotteesta!
Hintaa pidän kohtuullisena, jopa edullisena.

Suosittelen kaikille koirille kesähelteillä!
Kannattaa hankkia jo nyt, monissa lemmikkialan liikkeissä 
myydään nämä kesätuotteet nyt edullisemmalla hinnalla.


4 kommenttia:

Myrsky ja Tuisku kirjoitti...

Hianosti esittelit viilennysliivit, Wuppe. Ihan oot proo ja ny varmalla kaikki tiätää miten liivejä tulee käyttää. Joo.

creek kirjoitti...

Tuo liivi on kyllä kuin tehty Wupelle! Kerrankin jokin valmis-tekele on oikeasti sopiva, myös pikku-koiralle :)

Hanne kirjoitti...

Joo, mulla alkaa olla kokemusta valokuvamallina olemisesta, taidankin alkaa odottelemaan kutsua Pariisiin, ties vaikka Karl Lagerfeld kutsuis...

Hanne kirjoitti...

Älä muuta viserrä, eka tuote, joka on ihan juuri kuin räätälillä valmistettu, ihan sopiva ja ennen kaikkea, Wuppe tykkäsi tästä. Tulee olemaan meillä ensi kesän hitti.