maanantai 28. heinäkuuta 2014

Tötteröö - osa 3
Tältä erää viimeinen ell-reissu tehty. Kyseessä oli lopputarkastus ja pepa todettiin terveeksi. En ollut mukana, isäntä ja koirapoika lähtivät kahdestaan. Wuppe oli kuulemma ollut vastaanotolla kuin kotonaan, ei ollut ollenkaan murisstut tutkimuksessa, ei edes kiinni tarvinnut pidellä kuin sen verran, ettei pöydältä putoa. No, kyseessä oli hännän nostoa ja pepun painelua, ei sen kummempaa, mutta Wuppe olisi voinut käyttäytyä huonomminkin.

Yllätystä tuli sen verran, että ensinnäkin saimme jo seuraavan anaalien tarkastusajan elokuun loppuun tälle samalle lääkärille. En tiedä, onko se rahastusta vai aiheellista jatkohoitoa. Tämän päivän lasku teki 17e.

Toinen yllätys oli ell:n kertoma, että liian kova output altistaa anaalirauhasen tukkeutumiselle ihan yhtä paljon kuin liian löysäkin. Tuo oli minulle kyllä ihan uutta. Ruokintaohjeeksi sanoi, että raakaa, raakaa ja raakaa. Paljon kasviksia, rasvatonta lihaa, hedelmiä.

Kolmas "yllätys" oli, että Wuppe on sittenkin paksu. Oma silmä on jo tottunut Wupen rotevaan ja rottweilerimaiseen ulkomuotoon, mutta nyt on kyllä pakko ottaa härkää sarvista. Heti jo tänään otin osan ruokakupin sisällöstä pois. Pitäkää peukkuja, että onnistumme niin, ettei Wupen kuitenkaan tarvitse nälkää nähdä!


http://www.furminator.net/en
http://youtu.be/8fH7lPVg5aQ

Wupella oli kuukausi sitten valtavaa karvanlähtöä. En osannut kuvitellakaan, että lyhytkarvaisesta pienestä koirasta voi niinkin runsaasti sitä karvaa irrota. Vilin turkkiin verrattuna pidän lyhyttä irtokarvaa pitkää miellyttävämpänä, vaikkakin se kyllä ottaa joka paikkaan kiinni ja on vaikeaa poistaa, koska sitä ei voi karva kerrallaan nyppiä kuten pitkää karvaa.
Häthätää sitten tilaamaan furminaattori, koko xs, hinta vähän alle 25e ja kyllä on hintansa väärtti. Wupen karva on niin tiheää ja  kiinteää, että sinne ei kampaa saa väliin, mutta furminaattorin kanssa sujuu. Wuppe on mielissään, kun kammataan.

-------------


Blogikaverikoiriemme muistoksi ♥
Muisto on ainoa paratiisi,
josta meitä ei voi karkottaa.

 Jean Paul


Liian nuorina he lähtivät, keväällä Olli ja nyt kesällä Fionasateenkaarisillan tuolle puolen, sinne, missä koirat kirmaavat terveinä, jossa kaikkien on hyvä olla. Siellä, missä jo entuudestaan tutut koirakaverit ovat odottamassa, myös meidän Vilimme.
18 kommenttia:

Párekin Palvelijatar kirjoitti...

Hienoa, että Wuppe on kunnossa! Paino varmasti laskee, kun appeita kevennetään. Niin pitää tehdä meilläkin, sekä koiruuden että palvelijattaren kohdalla.

Párekilla on ollut furminaattori käytössä kolmisen vuotta ja hyvin toimii. Riiviö oikein juoksee työhuoneeseen, missä furminaattoria säilytetään, kun vain kysyn 'harjataanko?' Varmasti irtokarvat kutittavat ja on mukava päästä niistä eroon.
Terveiset Wupelle ja tsemppiä keventelyyn.

creek kirjoitti...

Hienoa, että peppu on nyt kunnossa!
Mä luulen, tai ainakin haluan luulla, että jo elokuussa oleva kontrollikäynti on sen takia, että elli näkee onko rauhaset täyttyneet liikaa vai ei, -jotta vältyttäis ajoissa uudelta tulehdukselta?

Mullekkin on aikas yllätys tuo liian kova kakki.. Ja suhtaudun aina epäilevästi jos lihansyöjälle suositellaan paljon kasvista, saati hedelmää..(se hiiva) Lähinnä osaako näiden elimistö pilkkoa sitä?

Tsemppiä edelleen kevennykseen! Omistajan vastuulla on eläimen paino, ja vaikka kuinka säälittää tai tekee pahaa antaa vähemmän ruokaa, niin nämä ei siihen kuole, päin vastoin! Mulla Sunna söis vaikka hevosen verran, jos antasin. Yritän käyttää tuota ruoka-ahneutta hyväksi koulutuksessa ;)

Arja kirjoitti...

Kannattaa ainakin aloittaa maltillisesti ylimääräisten hedelmien ym. syöttäminen, kaikkien vatsa ei tosiaankaan kestä hedelmiä lainkaan, tai sitten annosten pitää olla tosi pieniä. Raaka porkkana on monen asiantuntijan mielestä ainoa, jota koiran suolisto kestää ärtymättä. Tosin tiedän koiria, joille syötetään kaikenlaisia kasviksia kypsentämättä, eivätkä ne siitä sairastu, mutta toisaalta niiden omistajien mielestä kuuluu asiaan, että koira haiskahtaa vähän väliä niin, että heikompaa hirvittää - sehän myös kielii siitä, ettei ruoka sula kunnolla.
Omilla koirillani ei vuosikymmenten aikana ole ollut ainuttakaan anaalitulehdusta, ja enimmäkseen ihan kypsää ruokaa ovat syöneet (lukuun ottamatta satunnaista porkkanaa raastettuna), ettei se raa'ankaan syöttäminen mikään ehdoton juttu ole... Joka tapauksessa koiratkin ovat yksilöitä, ja eri rotujen välilläkin on eroja ruoan sulattamisessa, että kokeilemalla varmaan löytää sen omalleen sopivimman vaihtoehdon.
Tsemppiä laihdutukseen, maltti on siinäkin valttia :)

Marja-Leena kirjoitti...

Hienoa, että Wupen pylly alkaa olla kunnossa. Jos kerran ELL on sitä mieltä, että Wuppe on liian tukeva, niin kai se sitten on kaikkien uskottava. Pieni koira muuten tarvitsee ihan uskomattoman vähän niitä kaloreita. Laitan sinulle linkin, mistä selviää painonmukainen kalorien tarve, Ehkä se vähän vaihtelee liikunnan määrään suhteutettuna, mutta ehkä se on jo otettu huomioon kaloritaulukossa. En osaa sanoa. Kolmikiloinen koira tarvitsee kaloreita hieman päälle kaksisataa ja kymmenkiloinen koira noin 550, jos nyt muistan oikein. Tässä koirien kaloritaulukko:
http://www.ylipainoinenkoira.fi/index.html. Tulikin mieleen, että Ossikin olisi taas syytä punnita. Terveisii Ossilasta, M-L ja Ossi.

Aatu Hauva kirjoitti...

No, nythän on Wupen taas hyvä olla.
Meille tuo liian kovan ulosteen vaikutus on tuttu juttu Aatun kohdalla. Asiantilan korjaamiseksi Aatu saa aamuisin puolikkaan porkkanaa ja aamuruokaan lisätään 1 rkl kauraleseitä ja saman verran rypsiöljyä. Nyt tulee mallikelpoista pötköä, eikä (KOPKOP) anaalit ole vaivanneet pitkään aikaan. Pahimmillaan harkittiin jo anaalirauhasten poistoa leikkauksella. Nyt vain tarkkailen, ja jos vaivaa näyttäisi olevan suihkuttelen bebaosaston lämpimällä vedellä ja tyhjennän rauhaset itse. Aatun palveluskunta.

Iivari kirjoitti...

No jopa hävis meejjän kommentti jonnehhii, höh.
Sitä vuan että hyvä homma ku ahter on kunnossa. Tuota ihmeteltii että se kovahii tuotos suattaa suaha niitä raahasvaevoja aekaseks. On luultu että pehmee vuan. Aena oppii uutta :)
Jollonnii sanottii ettee ruaka porkkana sula koeriimmahassa ja ettee pitäs sitä antoo. Nyt näkkyy olovan semmosta että suap antoo. Empä kyllä ite siitä tykkee ni se ja sama mulle :) Kuvista piätellen ee näätä kyllä Wuppe yhtää liika lihavalta... mutta kaetpa ne tohtorit tietää. Lykkyvä kevennyksee!

Hanne kirjoitti...

Ostin jo kerran Vilille furminaattorin, mutta ilmeisesti omasta virheestäni johtuen sain lyhytkarvaiselle tarkoitetun. Lahjoitin sen eteenpäin enkä tullut sitten uutta hankkineeksi, Vilin turkkia kun saattoi hyvin hoitaa muillakin välineillä. Mutta tämä Wupen tiivis turkki ei kyllä hoidu millään niin hyvin kuin furmiksella!
Terveiset sinne vaihtelevien säiden maahan!

Hanne kirjoitti...

Todennäköisesti olet oikeassa tuon seuraavan käynnin suhteen. Vaikka meillä on ell lähempänäkin, niin aiomme silti käydä tuolla bussimatkan päässä. Se vastaanotto ja ell tuli Wupelle nyt jo niin tutuksi, että kun on tuollainen uusien ihmisten ja tilojen suhteen epäileväinen koira, niin parasta on pysyä tutuissa ympäristöissä.
Tarkoittikohan ell erittäin kovaa kakkia, sellaista joka tulee muruina ulos? En keksi muuta. Seuraavalla käynnillä kyselen lisää.
Minulla on käsitys, että vihannekset ja hedelmät kulkeutuvat vain läpi eli lisäävät massaa, en tiedä, olenko oikeassa. Wuppe ei hedelmistä niin piittaa, mutta juurekset ja vihannekset sensijaan menevät.
Niinhän se on, eläintä ei voi ylipainosta syyttää, se jääkaapin aukaisijan syytä se on. Eli peiliin on katsottava, vaikkei tahtoisi.

Hanne kirjoitti...

Hedelmiä en aio antaa ollenkaan, paitsi mitä pari pakastemarjaa saatan ruuan joukkoon silloin tällöin heittää. Yritän nyt seurata tarkkaan, mikä on hyväksi Wupelle ja mikä ei. Meillä on aiemmin ollut kaksi lapinkoiraa ja yksi chihu, jotka söivät joka päivä porkkanan, hyvin voivat kaikki kolme eli koirakohtaista ihan tuo sietäminen. Ihan kuin ihmisilläkin, ei kaikki sovi kaikille.
Minulla on ensimmäiset anaalivaivakokemukset olleet edellisellä (Vili) ja nyt Wupella ja koiria on ollut lapsesta lähtien ilman mitään tietoa sellaisesta kuin anaalirauhanen. Oppia ikä kaikki. En minäkään vanno mitenkään raakaruuan suhteen, koirakohtaista tuokin, koira elää yhtä hyvin tai huonosti millä ruokavaliolla tahansa.
Kiitos tsempityksestä!

Hanne kirjoitti...

Minä en oikeastaan pidä Wuppe varsinaisesti lihavana, vaan sanoisin enempi vanttera ja tuhti, eli tarkoittaa suomeksi ylipainoinen kuitenkin. Jos parisataa grammaa saadaan pois, niin hyvä. Kiitos linkistä, tallensin sen blogin linkkeihin.
Wupella ehkä tuo ahneus johtuu koiralaumassa kasvamisesta, siellähän ruokakateus on huipussaan. Ja opittuja tapoja on vaikea muuttaa, vaikka Wuppekin huomaa, ettei kukaan toinen hurtta ole hänen ruokakuppiaan vaanimassa.
Terveisin, täällä tänään kaunis, ei liian kuuma, päivä!

Hanne kirjoitti...

Ehkä kokeilen minäkin noita kauraleseitä, jos vaan löydän jostain kaupasta. Öljyjä Wuppe saa muutenkin joka päivä. Tuo lämminvesisuihkuttelu on hyväksi havaittu tai ainakaan siitä ei ole haittaa. Ollaan nyt Wupen kanssakin harrastettu varmuuden vuoksi.
Itse en kyllä halua rauhasia tyhjentää, ulkokautta hieromalla korkeintaan vilkastuttaa niiden tyhjenemistä luonnollisella tavalla. Katsotaan, mitä tuleman pitää!

Elina kirjoitti...

Tuo furminaattori on kyllä maailman paras keksintö. Olen kanssa monesti ihmetellyt että kuinka noin pienestä koirasta voi tulla niin paljon karvaa, ja vielä useana päivänä peräkkäin. :)

Hanne kirjoitti...

Tuosta pienen koiran mahtavasta karvamäärästä voi päätellä sen, että se lyhytkin turkki on ihka oikea turkki eli tiivis ja lämpöinen.

Hanne kirjoitti...

Tuo porkkana on harvojen herkku, ehkä? Meillä on ollut porkkanakoiria aikaisemmin ja nyt näyttää siltä, että Wuppe jatkaa perinnettä. Makuasia siis. Ja kai sillä ruuansulatuksellakin on sanansa sanottavana, mikä sopii eikä pelkästään vain maistu.
Kiitos, kevennys on aina hankala homma! :)

Liftari kirjoitti...

Hitsin anaalit !! Kaikee sitä koirun kiusaksi laitetaan kroppaan. Meillä on aina ollut löysemmän puoleista tuo output, eikä tulehduksia ole ollut. Meillä ongelma on liian nopeasti täyttyvä anaali. Messisellä kun usein on nestettä vain toisessa eli siinä samassa ja toisessa ei oikein mitään.
Mutta onneksi vielä on pärjätty omin voimin. uusi harmi meillä on tuo pepun hankaaminen mattoon, mutta sitä olen nyt koittanut hoidella sillä Tummelilla. Ja tuntuis auttavan.
tiuku on karvaltaan samanlainen kuin Wuppe ja Tiukullekin tuo furminaattori on paras hoitoväline. tosin primadonna voi olla sellaisella tuulella ettei hänen kuninkaalliseen turkkiinsa saa koskea , koska se on niin hieno ja kuninkaallinen. Harjaaja saa osakseen murhaavia katseita ja tuhahduksia.
Teidän ellimaksut on ihanan pieniä, oispa täälläkkin. Pelkkä toimistomaksukin on yli 20€.
Terkkuja Wupelle jaa kaikille Essilästä.

Hanne kirjoitti...

Johtuukohan tuo pepun hankaaminen ainoastaan pepun kutinasta? Vai onko se yritys saada anaalirauhanen aktiivisemmaksi?
Tuo typerä toimistomaksu on merkillinen maksu, ihan selvää rahastusta. Tyhjästä maksamista. Ihan kuin joku (pakollinen) avustus toimistotyöntekijöille, ehkä niille ei makseta ollenkaan palkkaa, vaan elävät näillä "juomarahoilla"?
Terveiset ihan liian helteisestä Hampurista! T. Hanne & Wuppe

Jemima kirjoitti...

Kiitos <3

Hanne kirjoitti...