sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Apua pelkotiloihin
Vuodenvaihteeseen on vielä aikaa, kuitenkin vähemmän kuin luulisi. Joulunalusviikot vievät paljon huomiota joulun jälkeiseltä ajalta ja heti joulunpyhien jälkeen onkin jo vuodenvaihde. Se on monille koirille koettelemuksen paikka. Meidän Vilille se oli vuoden pahinta aikaa, kaikkine raketteineen ja paukutteluineen.
Myös eroahdistus, stressi, pelkotilat yms. ovat koiralle kaikkea muuta kuin mukavia. Omistaja on myös hätää kärsimässä, konstit ovat vähissä.
Kuulin itse vasta nyt tällaisesta Holding-terapia-tyyppisestä koiran (tai kissan) liivistä, jonka tarkoitus on rauhoittaa koiraa. Kuulemma tämä liivi toimii hyvin, auttaa koiraa rauhoittumaan. Muuta en siitä tiedä. Onko tämä teille kaikille jo entuudestaan tuttu? Viime vuonna olisin tällaisen hankkinut Vilille, mutta nyt se on myöhäistä.Tässä toinen mahdollisuus auttaa lemmikkejä pelko- ja stressitilanteissa. Ostin Vilille valmiiksi tulevaa uuttavuotta silmällä pitäen Serene-UM-nimisiä rauhoittavia tabletteja. Ei ehditty kokeilla

"Täydennysravinto kaikille lemmikeille stressiä aiheuttavien tilanteiden yhteydessä (matkustaminen, ahdistuneisuus, kovat äänet kuten ukkonen, ilotulitus). Serene-UM valmistetta on käytetty Euroopassa vuosikausia tyynnyttämään pelokkaita lemmikkejä ilotulituskauden aikana. Monet lemmikkimme ovat erittäin peloissaan ilotulitusten aikana, mutta ymmärrämmekö me miksi, ja miten me voimme heitä auttaa?" 

Biofarmin sivuilla on kattava selostus tämän aineen vaikutusmekanismista. 
Linkki tässä: Pois ahdistus ja pelko


Annostus:
Pienet eläimet, kissat alle 2,5 kg: 1/4 tabletti 1-2 kertaa päivässä
Kissat 2,5 – 5 kg: 1/2 tabletti 1-2 kertaa päivässä
Koirat alle 5kg: 1/2 tabletti 1-2 kertaa päivässä
Koirat 5-10 kg: 1 tablettia 1-2 kertaa päivässä
Koirat 10-20 kg: 2 tablettia 1-2 kertaa päivässä
HUOM. Tablettien antaminen pitää aloittaa jo joitakin päiviä ennen tilannetta,
esim. vuodenvaihdetta!

******

Sain vinkin kommentoijalta (kiitos hänelle!), että on olemassa muutakin apua pilleripurkista,
myös luonnon keinoin. Linkki tuotteeseen kuvan alla.


Zylkène


Ai niin, muistui mieleeni, että pelokasta, säikähtänyttä koiraa ei pitäisi silittää, vaan mieluummin painaa rintaansa vasten ja kädellä pitää kiinni. Silittäessä oma stressi välittyy helposti koiralle, koska huomaamatta silittäminen vähitellen muuttuu hektiseksi. Jos malttaisi silitellä hyvin hitaasti, hellästi, aina samantahtisesti, niin se ei olisi paha asia, mutta ei sekään kovin suositeltavaa.


Aika näyttää, miten Wuppe selviää vuodenvaihteesta, toivottavasti paremmin kuin Vili.4 kommenttia:

Merja Hannele kirjoitti...

Kerronkin tyttärelle tuosta manttelista. Hänen koirallaan on ongelmia joihin tuo on kehitetty. Kiitos tiedosta!

Meillä Caro pelkäsi uuttavuotta ja muitakin kovia pamauksia. Venetsialaiset jne. Ihan pennusta asti se pelkäsi. Alkuun ei mikään tuntunut auttavan, mutta sittemmin kerroin eläinlääkärille asiasta ja hän kehoitti ostamaan Zylkene nimistä ainetta. Minä ostin ja ihme kyllä, se auttoi. Se auttaa muuhunkin, jossa koira stressaa. http://www.zylkene.fi/

Ticosta en tiedä nyt sitten vielä. Kohta se selviää. Aku ei pelkää.

Pirjoriitta Lind kirjoitti...

Meillä on kokeiltu Párekilla juuri tuota manttelia helpottamaan eroahdistusta. Ei toimi pätkän vertaa. Aika on sen sijaan toiminut jonkin verran: nykyisin koiruus ei sentään enää huuda suoraa huutoa, kun lähden kauppaan. Mantteli oli käytössä ehkä neljän kuukauden ajan ja sitten laitettiin se kaappiin. Ehkä sitä voi käyttää kylmällä ilmalla iltalenkeillä : )

HooPee kirjoitti...

Sama täällä, uudenvuoden paukuttelusta tuskin Wuppekaan selviää pelotta. Tuleepa kokeiltua tuota Sereneä, kun sitä tuli ostettua. Täällä se paukuttelu on samaa luokkaa kuin eturintamalla olisi. Huoh.

HooPee kirjoitti...

Olisin niin halunnut, että kerrot manttelin olleen toimivan. ;)
Varmaan on ihan koira- ja tapauskohtaista, toimiiko tämä liivi. Harmi, ettei ollut hyvä Párekille, mutta hyvä, että Párek on niin kuin itsestään oppinut olemaan liikoja hermoilematta.