lauantai 14. maaliskuuta 2015

JuttumixErään kerrostalon pihalla oli hyvin ajankohtainen lippu.


Ajankohtainen kuva Wupen "polttomerkistä"
- karvanvaihtumista odotellen...


Vaikka roskakori on ihan vieressä, niin silti heitetään roskia maahan!
Valitettavasti monin paikoin yleistä meidän muuten mukavassa kaupunginosassamme.


Niin, syliin tekis mieli, olis kivaa, jos nostaisit!


Hetken mielijohteesta ostin Wupelle Hurtta-huomioliivin.
Rahallisesti yllättävän arvokas hankinta,
mutta arvokas on myös koiran turvallisuus.
Onnea oli sen verran mukana, että sain tuon liivin vain
15 eurolla lyypekkiläisestä koiratarvikeliikkeestä.
Wuppe ei erityisemmin ilahtunut liivistä.


Salama muuntaa väriä vihreäksi,
liivi on kuitenkin oikeasti keltainen.


Kuukausi sitten leijailin korkeapaineena nimeltä Hanne
 mm. itäisessä Euroopassa!


Hyväksi lopuksi informaatiota rokotuksista. Saksan- ja englanninkielellä: 


10 kommenttia:

Párekin Palvelijatar kirjoitti...

Hieno liivi hienolla koiralla!
Sama meno täällä roskien kanssa. Lisäksi monien bussipysäkkien katoksien lasit ovat säpäleinä. Mietin usein, että jotenkin ne vandaalit olisi saatava vastuuseen. Eihän niiltä korvauksia saisi, mutta voisivat joutua tarpeeksi pitkään yheiskuntapalveluun siivoamaan luontoa ja yleisiä käymälöitä. Poliiseja ei riitä oikeitakaan rikollisia jahtaamaan, joten eivät kovin aktiivisesti näitä tihutöiden tekijöitä etsi.

Marja-Leena kirjoitti...

Ei tuo huomioliivi ole ollenkaan huono juttu. Ossillakin onsellainen. Tosin se ei ole mikään Hurtan valmistama, vaan ihan joku Prisman "no-name" tuote. Käsittämätöntä, ettei roskia saada roskikseen. Minullakin on täällä "maalla" sellainen yhden naisen roskien vastainen taistelukampanja. Ihan käsittämätöntä, mitä ihmiset heittävät autoistaankin ulos tuolla meidän "päätiellä".

Aika hienoo, että sinun mukaan on nimetty korkeapaine. Parempi aurinkoo, kuin myrskyy. Terkut Ossilasta.

Iivari kirjoitti...

Tuo huomijoliivi on oekeen tarpeellinen ja hyvä. Mullae on semmonen oranssi. Saen sen yheltä eesmänneeltä kamulta perinnöks. Ja oon siitä tosj ylypee. Wuppe näättää hyvin miehekkään tolokulta tuossa liivissä :)
Tiälä muallae on nuita roskoojia. Aatollasista viskellää millommittäe pitkimpientareeta.
Pullojahhii jopa. Jottii immeeset on oekeeta törkymöökkyjä!
Mukavata viikollopujjatkoo sinne! Eläkä vuan nyt mittää matalapaenetta kehittele...ettee vuan tiältä tämä hyvä siä hävijä :)

Arja kirjoitti...

Jopa olet moneen ehtinyt, liitelemäänkin :)
Meilläkin on parit tuommoiset huomioliivit, joita on käytetty viimeksi kelkkaillessa Suomessa, kun olivat kesäaikaan collieille liian kuumat. Nyt meillä on aina pimeällä käytössä semmoiset Hurtan micro-liivit, jotka pysyvät tosi hyvin paksunkin turkin päällä paikoillaan. Nekin ovat kohtuuttoman kalliita, mutta onneksi nyt sain yhden tutun kautta ostettua Hööksiltä Suomesta ihan vastaavan liivin ilman postikuluja. Hinta on noin kolmasosa Hurtan vastaavasta, ja nyt on kaikilla komella kunnon paikallaan pysyvät huomiovermeet. Suosittelemme. Muutenkin kannattaa melkein ensimmäiseksi katsoa Hööksiltä (postimyyntiä myös Euroopassa, ruotsalainen firma alunperin, ja Suomessa jo monta myymälääkin), jos löytyy vastaavia tuotteita koirille, ovat yleensä halvempia kuin suomalaiset merkkituotteet, ja kuitenkin hyviä. Tuohan on alunperin hevostarvikefirma, ja hevostuotteiden on pakko olla kestäviä ja muutenkin hyvälaatuisia. No johan tuli taas epistola, mutta kuitenkin, ihan vihjeenä muillekin :)

Hanne kirjoitti...

Täällä Hampurissa on myös kaupunginosia, joissa ei ole roskan roskaa kaduilla. Perinteisestihän saksalaiset ovat siistejä ihmisiä ja tuo katujen siisteys tietyillä alueilla kuvaa kyseisen seudun asukkaita. On meidänkin kaupunginosassa katuja ja alueita, jotka ovat supersiistejä. Meitä vastapäätä on Seniorheim/seniorikoti ja sieltä joku henkilökunnasta käy joka aamu noukkimassa kaikki roskat heidän katuosuudeltaan.

Hanne kirjoitti...

Wuppe käyttää nykyään blink-blink-valoa pimeään aikaan ja nyt olisi tarkoitus totutella tuohon liiviin. On kylläkin aika jämpti, mutta ei kuitenkaan tiukka. Wuppe ei tykännyt ollenkaan, joten harjoitellaan ja palkitaan, jos oppii tykkäämään. Tuossa mallissa on hyvää se, että vatsanalus tai oikeammin rintakehä pysyy kuivana ja lämpöisenä. Ja vetoketju suljetaan kauluksesta häntään päin, jotein ei aukea vapaana juoksevalla koiralla eikä putoa päältä.

Kuulemma parittomana vuotena naiset ovat korkeapaineita ja miehet matalapaineita, parillisena vuotena toisin päin. Oli joku Hanne viitsinyt ruveta sääkummiksi ja maksaa huiman summan siitä hyvästä. Joillakin on kai liikaa rahaa.
http://www.met.fu-berlin.de/adopt-a-vortex/preise/
Terveiset koleasta Hampurista!

Hanne kirjoitti...

Huomioliivin löytyminen oli vaikeaa noin pikkuiselle kuin Wuppe. Vililtä jäänyt oli kuin teltta Wupelle. Nyt vaan täytyy oppia kulkemaan tämän uuden kanssa.
Jotkut ihmiset ovat kyllä välinpitämättömiä. Tänä aamuna Wupen aamulenkillä nähtiin koko meidän kadunpätkän varrelta parkkeeratuista autoista väännettyjä sivupeilejä ja potkittuja ovia! Että eräät kokevat jotain tyydytystä moisesta pahanteosta!
Teen parhaani, että tuo "minun" korkeapaineeni pysyisi Euroopassa, täällä meillä se ei nyt juuri vallitse, mutta onneksi edes siellä teillä!

Marja-Leena kirjoitti...

Suomessa kovat myrskyt nimetään sen päivän nimipäivän mukaan. Sitten en tiedä miten valitaan, jos päivällä on useampia nimiä, ehkä ensimmäinen?

Hanne kirjoitti...

En ollut koskaan aiemmin kuullut Hööks-nimisestä firmasta, kiitos, että vinkkasit! Tallensin tuon itselleni ja tutustun vielä tänään paremmin.
http://www.hooks.fi/
Tuo microliivi voisi olla Wupelle mieluisampi ja kevyempi kuin tämä, mikä nyt on Wupella kuvassa. Vilillä oli juuri tuon tyyppinen, no name -huomioliivi ja se oli mukava pukea ja mukava koirallekin.
Jos itseni tunnen, niin posti tuo jo tulevalla viikolla sellaisen...

Hanne kirjoitti...

Mielestäni tuo nimipäiväsysteemi on ihan hyvä. Sen sijaan täällä kun noita nimipäiviä ei ole kalentereissa eikä niitä vietetäkään, niin varmaan siksi tuo käytäntö ei tänne soveltuisi.
Täällä rahalla saa vaikkei hevosella pääsiskään...