Wupen murkinat


Wupen gurmee... 
päivitetty 8.1.2016

Wuppe on nyt siirtynyt vähitellen raakalihasta ensin keyvyesti kypsennettyyn ja nyt käytännöllisyyssyistä TerraCanis -tölkkiruokailuun. Silloin tällöin saa lihaa+kasviksia ihan omasta pakkasesta ja raakaa naudanluuta kaluttavaksi. Wuppe on sietänyt hyvin niin raakaa kuin kypsennettyä ja myös tätä tölkkiruokaa. 
Tätä ruokaa myy Suomessa mm. TerraCanis Finland.
Valitsemani merkki on maineeltaan hyvä ja myös omasta mielestäni. Se tuoksuu niin hyvälle, että sitä voisi itsekin maistaa, jos hiukan lisäisi mausteita. Niissä on myös iloa silmälle, ne näyttävät kauniilta, kuin omassa keittiössä valmistettuja olisivat.
Jo lokakuun wuutisissa  alustavasti kirjoitinkin jo tästä aiheesta.
Wuppe on tykännyt siitä ruuasta, tosin Wuppehan syö mitä vaan antaa, ei ole kertaakaan nirsoillut tai valikoinut eikä myöskään ihmetellyt. Heti sapuskan kimppuun vaan, se on Wupen periaate.
Wupen vatsa on toiminut, kuten pitääkin eikä mistään ole tullut mitään negatiivista. Syötän eri laatuja vaihdellen. Osassa tölkkejä on ko. eläimen maksaa ja sitä omasta mielestäni hieman yläkanttiin (siihen olen saanut tukea muidenkin mielipiteistä), joten joka toinen antamani tölkki sisältää maksaa ja joka toinen ei.

Sopivan kokoisen annoksen löytyminen oli yllättävän hankalaa. Tölkin kyljessä on ruokintasuositus 2,5 kg koiralle 75g-100g, joten helposti lihovalle Wupelle annoin aluksi sen 75g. 
Punnitsin Wupen joka aamu ja paino lähti hurjaan laskuun, päätyen 2,380 kg. Siinä vaiheessa kyselin chihu-foorumilta, minkälaisia ateriakokoja ne muut syövät. Kävi ilmi, että määrä on hyvin yksilöllinen. Mm. erään chihunomistajan toinen koira, Wupen painoinen eli 2,5 kg, syö 200-210g päivässä ja toinen, 3,4 kg vain 150-160g.

Nyt vihdoin olemme löytäneet sen ihka oikean annoksen Wupelle, 130g. Painoa kontrolloin pari kertaa viikossa ja hyvin on pysynyt paino kurissa.

Sapuskaan lisää vuoropäivin Pahema Gland Help ja Digest Powder jauheita anaalirauhasen tukkeutumisen ehkäisemiseksi.