perjantai 18. lokakuuta 2013

Fuffe

Fuffe on täällä!


Fuchur of my Little Snaftis (kuva kasvattajan)

Nämä ovat ihan ensimmäiset kuvat Fuffesta. Fuffea on aiemmin kutsuttu nimellä Fuchur, meille hiukan turhan vaikea lausuttava. Meille hän on nyt ainakin toistaiseksi vaan Fuffe.
Fuffe on 3,5 vuotias uros, chihuahua, ei mikään erikoisen kaunis, mutta tosi mukava luonne ja leikkisä, häntä viuhtoo koko ajan, lyhytkarvainen, meillä ei olekaan ennen ollut lyhytkarvaista koiraa.
Fuffe tuli hyvämaineiselta kasvattajalta. Me luovuimme löytökoirahankkeestamme. Se oli niin hidasta ja pettymyksiä aiheuttavaa. Ei meidän kärsivällisyytemme riitä sellaiseen. Tavallaan on Fuffekin "pelastettu" koira, oli kasvattajalleen "ylimääräinen", koska ei halunnut käyttää sitä jalostukseen.
Kasvattaja varoitteli meitä siitä, että Fuffe saattaa aluksi merkkailla, koska heidän huushollissaan on paljon (juoksu)narttuja ja se aiheuttaa ns. poikkeavaa käytöstä. Antoi mukaan uuden uutukaisen "herrasmiehen vyön", emme laittaneet sitä, mutta eipä ole Fuffe merkkaillutkaan.
Mukaan saimme myös "kertakäyttövaljaat+talutushihnan", kaksi lelua, pussillisen kuivamuonaa, kansion, jossa pari kunniakirjaa näyttelyistä, EU-lemmikkipassi sekä sukutaulu. Uudet Vänttisen valjaat tilattiin heti, kuulemma tulevat ensi viikolla, niin kauan on pärjättävä näilla oranssin värisillä.Kasvattajalla oli myös Fuffen emä luovutettavana, 6 vuotias, todella herttainen koira, poikaansa kookkaampi. Koimme sen kuitenkin jotenkin "kuluneeksi", monen monta pentua synnyttänyt narttu ei kyllä ole parhaimmillaan. Pelko kohtutulehduksesta tuli myös mieleen, meillä on yksi chihuahua menehtynyt siihen.

Päädyimme Fuffeen myös käytännön syistä. Se on pieni, jaksamme kantaa sitä tarvittaessa, tulevaisuudessakin. Lyhytkarvaisena helppohoitonen, kätevä kuljettaa myös mukana linja-autoissa. Kotiin saavuttuamme Fuffe oli heti reipas ja rohkea, tutki koko asunnon ja antoi itsestään älykkään kuvan. Eli taas meillä on edes yksi fiksu tyyppi perheessä.Huomasin vasta kotimatkalla, että kuinkas sattuikaan, Fuffe on ihan samanvärinen kuin Vili. Siihen en kiinnittänyt aikaisemmin ollenkaan huomiota. Rakenteeltaan Fuffe on lähes neliskanttinen, korkeajalkainen ja omaa puolipitkän hännän. Fuffe on niin ihanan hyvätuulinen ja iloinen, juuri nyt Vilin jälkeen tarvitsemme sellaista iloisuutta arkeemme.
Ensimmäinen yö sujui hienosti, jännitin sitä hieman. Fuffe nukkui koko yön olohuoneessa, aamulla makoili Vilin sohvalla. Ei ollut kasvattajallaan tottunut nukkumaan makuuhuoneessa, joten ei täälläkään osannut hakeutua sinne. Saa nähdä, muuttuuko tavat jatkossa.21 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

Onneksi olkoon Fuffesta! Ihana, pieni koiruli, sydänkäpynen :)

annamari kirjoitti...

Onnea perheenlisäyksestä! <3

Ellieli kirjoitti...

Hei! Olen lukenut tuota Vilin blogia jo jonkin aikaa, mutta huono oon ollut kommentoimaan. Tosi hienoa, että ootte päätyneet uuteen lemmikkiin, teidän luonanne Fuffe saa varmasti hyvän kodin. Toivotaan, ettei hän tarvitsisi tuota urosvyötä luonanne, mutta eihän sitä tiedä miten lähistöllä asuvat juoksuiset nartut vaikuttavat tuohon merkkailuhaluun. Poikahan taisikin heti "omistaa" teidät ja asettua taloksi. Onnea siis teille ja pienelle karvakaverille oikein paljon. Ja monenmonta yhteistä vuotta tästä eteenpäin.

Myrsky ja Tuisku kirjoitti...

Tervetuloa porukoihin, Fuffe! Nyt on teijän perhe onnellinen ja ihan varmasti Vilikin tykkää, kun tuot iloa.

Anne kirjoitti...

Onnea suloisesta uudesta perheenjäsenestä! Ässällä on kaksi chihu-tyttöä kaverina, joista pitää kovasti. Pienestä koostaan huolimatta Ässä kunnioittaa niitä ja osaa lenkkeillä ja leikkiä niiden kanssa nätisti. Yllättävän jaksaviakin ovat, ovat olleet omistajansa mukana vaelluksillakin! Hauskoja koiria pienessä paketissa, niinkuin teidän Fuffekin näyttää olevan.

creek kirjoitti...

Hui, ku mulla ihan jänskättikin niin paljon avata uusi blogi, että osu hiiri pari kertaa huti linkistä kun klikkailin kärsimättömästi käsi täristen! :D (malttamaton, *äkkiäkaikkimullehetinytnäkyviin*)
Ja mikä ihana pikku nuori herra sielä, niin täpäkän näköinen pötikkä :) Oi että oon onnellinen teidän puolesta. Tuntuu kuin melkein olisin itse saanut koiran!

Nyt pääset HooPee kilistelemään niitä puikkoja, kun on lyhytkarvainen talossa!

Maria, mäyräkoirien ihminen kirjoitti...

Voi miten ihanaa! :) Onnea suloisesta Fuffesta ja onnea uuteen blogiin uuden perheenjäsenen myötä <3

Tosi kiva kuulla, että eka yö meni hyvin ja muutenkin kuulostaisi siltä, että Fuffe on ihan paikkansa löytänyt teidän luotanne :)

Marja-Leena kirjoitti...

Voi kuinka KIVAA!!!!! Fuffesta ja Fuffelle onnea ja iloa:) Chihu on varmaan metka kamu. Ainaskin ne kaksi pientä, johon olen kerennyt tutustua. Toinen narttu pisti Ossin kuriin ihan mennen tullen. Mainion kokoinen, Ihan voi pistää pieneen kassiin tarvittaessa ja kuitenkin ne, jotka olen nähnyt ovat niin kunnon koiria, ettei paremmasta väliä. Pitäkää Fuffe hyvässä kunnossa ja toivottavasti Fuffe tuo teille paljon iloa. Olemme Ossin kanssa niin onnellisii teidän puolesta!!!! M-L ja Ossi.

Párek pakisee kirjoitti...

Ihana Fuffe! Onnea ja kaikkea hyvää uuteen elämään uudessa kodissa. Párekilta terveisiä.

Sirpa ja Tiitu kirjoitti...

Onnea uudelle perheenjäsenelle:)

Unknown kirjoitti...

Valtavasti onnea teille! Aivan ihana tuo Fuffe!<3
Me luettiin kauan jo Vilin blogia, mut taidettiin lähettää kommentti vasta Vilin lähdettyä autuaammille metsästysmaille. Nyt ryhdytään taatusti seuraamaan Fuffen touhuja.
Toivotamme teille onnellisia hetkiä yhdessä!:)

Hugo ja Vito kirjoitti...

Tervetuloa blogimaailmaan Fuffe! Soot söpö!

Arttu kirjoitti...

Tervetuloa joukkoon Fuffe <3
Onnittelut emännälle ja isännälle, suloinen kaveri tuli teille seuraksi.

Arielin paranemispäiväkirja kirjoitti...

Ihanaa että Fuffe on päässyt osaksi teidän perhettä! Odottelemme innolla tarinoita teidän yhteisistä retkistä:)

Anniina kirjoitti...

Voi Fuffe, kyllä sä oot hyvään kotiin nyt päässyt!

Miljoonasti onnea uudesta perheenjäsenestä!

Laura ja Mauri kirjoitti...

Paljon onnea teille ja Fuffelle toistenne löytämisestä! Ja Fuffelle tervetuloa blogikavereiden joukkoon! T. Laura ja Mauri

photou kirjoitti...

Onpas upea koiruus! Liityn tämänkin blogin puolelle seurailemaan. Paljon onnea! :)

Danny ja Eikka kirjoitti...

Mahtavaa, paljon onnea! Super suloinen kaveri ja väri on ihana. Tuokoon hän teille paljon rakkautta ja iloa. Vilikin varmasti olisi onnellinen jos tietäisi että olette antaneet tälle kaverille uuden kodin ja että nyt teillä on uusi söpöläinen joka varmasti tuo teille paljon ikumuistoisia hetkiä <3

Merja kirjoitti...

Upeaa! Sylin täydeltä onnea kummallekin osapuolelle ja iloisia ja lokoisia päiviä eteenpäin! Ihana haukku tämä Fuffe, joka varmaan tulee blogin kautta tutummaksi ajan kanssa. Aivan kuin Vilikin. Lähes saman ikäinen kuin Tico. Hieno uutinen! <3

Liftari kirjoitti...

Morjensta Fuffe ja TERVETULOA <3<3
Räyheen komee oot ja sielukkailla silmillä varustettu hurmuri. vaikka et rescue-koira ihan pilkun mukaan olekaan niin kukas niitä pilkkuja hakee. Kodin olet tarvinnut ja nyt sait kyllä ihan parhaasta päästä semmoisen.
essinkin mielestä oot ihan komee poika. ja hyvin näytät sopeutuneen uusiin oloihisi. me odotamme seikkailujasi ja olemme lukusalla tottakai. Hyvä mieli, tosi hyvä mieli tuli tästä. se on kuin makuisa hunaja sielussa.
terkkuja Essilästä. ihan koko poppoolle.

Hanne kirjoitti...

Kiitokset kaikista onnentoivotuksista, tiedän, että ne kaikki tulevat sydämestä, teidät tuntien! ♥