perjantai 25. heinäkuuta 2014

Tötteröö - osa 2

Tämä on jatkoa edelliseen.Lauantainen päivä ensimmäisen eläinlääkärivierailun jälkeen sujui Wupelta hieman huonotuulisissa merkeissä. Ei ollut tietenkään kivaa, että sattui ja pelkäsi.
Toinen visiitti maanantaina sujui paljon paremmin. Wuppehan ei ole tarvinnut kauluria ollenkaan, mutta ell:in portaikossa laitettiin muovitötterö päähän. Tarkoitus ei ollut esittää totuuden vastaisesti jotain, vaan siksi, että toimenpidehuoneessa Wuppe ei pääsisi näykkäisemään eikä tarvitse laittaa kuonokoppaa.
Anaalipussin huuhtelu sujui ongelmitta ja huoneesta kuului vain yksi ärähdys. Lasku 25e. Kotiin tullessa Wuppe oli hauskalla päällä, oikein veikeetä poikaa. Oli kai pelännyt pahinta, kun sinne uudestaan mentiin. Mies urheasti oli joka kerta Wupen tukihenkilönä hoitohuoneessa. Minä sain istuskella odotushuoneessa. Nämä kaikki ell-käynnit on suunniteltu niin, että sama eläinlääkäri (nuorehko naishenkilö) on paikalla. Se on mukava asia, tulee Wupellekin tutuksi.

Molemmilla huuhtelukerroilla muistin antaa Bachin Rescue-tippoja etukäteen. Sain tuon pullollisen välikäsien kautta eräältä edustajalta, ilmaiseksi tietenkin ja nyt ensi kertaa otettiin käyttöön. Vaikutusta en osaa sanoa, koska ei ole mihin verrata. Jokatapauksessa käynnit sujuivat erittäin hyvin ja Wuppe oli rauhallinen jo odotushuoneessakin.
Keskiviikkona oli toinen huuhtelukerta, tötterö päähän ja tällä kertaa ei toimenpidehuoneesta kuulunut yhtään ärähdystä eikä edes murinan poikasta. Antibioottitabletteja saimme lisää eli niitä annetaan kaikenkaikkiaan 10 päivää. Kipulääkkeen antaminen lopetettiin 4 päivän jälkeen. Lasku 35e.

Anaalirauhasen avanne on parantunut hyvin ja seuraava kerta maanantaina onkin vain jälkitarkastus. Lasku 25e??? Siis laskua kertyy. En tiedä, onko tämä eläinlääkärin huuhtelu tehokkaampaa, parempaa vai onko se vain täkäläinen tapa. Ainakin anaalirauhasen pussi? tulee huuhdeltua oikein perinpohjin.

Lempeää lääkintää lemmikeille

Nyt sitten pitäisi osata ennalta ehkäistä uuden anaalirauhasen tulehdusta. Wupen output on ihan mallikasta, mutta ehkä ei kuitenkaan tarpeeksi kovaa. Luita Wuppe ei syö, joten siinä ehkä se syy. Ostin purnukan Luposan MoorLiquid- nimistä lisäravinnetta, sen pitäisi ensinnäkin olla luonnontuote ja toisekseen kovettaa ulostusta.

"Luonnollinen lisäravinne vatsalle ja suolistolle - sopii kissoille, koirille, jyrsijöille, linnuille ja hevosille.
Tämän luonnollisen turvetuotteen nestemäinen koostumus takaa sen tehokkuuden. Tuhansien vuosien aikana muodostuneet, aktiiviset vaikuttavat aineet tekevät siitä ainutlaatuisen ravinteiden lähteen! 
Tämän turvetuotteen 100%:n luonnolliset valmistusaineet auttavat:
säätelemään vatsan ja suolen toimintaa, parantamaan ravinteiden imeytymistä, lisäämään verentuotantoa,parantamaan turkin kuntoa"

Aion tilata vielä purkillisen Luposan Herbal Power 30 -jauhetta, kunhan saan aikaiseksi. Sen pitäisi myös edesauttaa asiaa. Jos joku tietää lisää vinkkejä outputin kovettamiseksi, niin kertokaa toki!Hankintalistalla on lisäksi homeopaattisia valmisteita, mm. Sulfur. Vaikka olen joskus kauan sitten käynyt ihkaoikean koirien homeopatia-päiväkurssituksen, niin en oikeastaan osaa sitä kuitenkaan. Kaikki oppikirjaset ja myös silloin ostamani tuotteet lahjoitin ystävälleni, joka hyödyntää oppimaansa täyspainoisesti, niin itselleen kuin koirillensa. Nyt tilasin uuden, saksankielisen, täällä kun ollaan, kirjasen koirien homeopatiasta.
Nyt kun homeopatiasta on kyse, niin eräät saavat varmaan naurunpuuskan. Ei haittaa, hyvähän se vain on, jos jollakulla on hauskaa.
Yritän kaikkeni, ettei Wuppe enää saisi anaalirauhasen tulehdusta, se kun on iso ja kivulias riesa, varsinkin jatkuvana vaivana.
Hyvän mielen sain, taas kerran, kun tulimme viimeksi Wupen kanssa linja-autolla kotiin. Bussi oli melko täynnä, emmekä saaneet paikkoja vierekkäin, mies istui Wupen kanssa eri paikassa kuin minä, vaikkakin aika lähellä. Peräti kolme nuorta ihmistä tarjosi meille vierekkäisiä paikkoja, yksi nuorimies ja kaksi neitokaista. Kuinka tuntuukaan mukavalta tuollainen huomaavaisuus! Täällä ollaan muutenkin niin valtavan kohteliaita, ystävällisiä ja hymyileväisiä. Minäkin pistän aina parastani, latelen kohteliaisuuksia jo aika sujuvasti ja hymyilen kuin hangonkeksi.

Tuo kuva tuossa ei ole kertomaltani bussimatkalta. Kuva on epätarkka (liikkuva bussi ja kännykän kamera), mutta ehkä kuvasta saa kuitenkin paremmin selvän, kuin tuosta bussin ovessa olevasta tekstistä.

Viimeiseksi tähän vielä helteisen kesän herkkuja!

10 kommenttia:

Iivari kirjoitti...

Maetohappopakteertipat ja juusto on meellä tehokkaenta kovettajata.Justiisa käätössä ku jäe maha vähä löösemmälle sen liäkekuurin jäläkee. Tuo koeriin jiätelö on hyvä keksintö! Äet aeko het tehä mulle omija jiäpaloja :)
Ee nuo mahottoman kalliita kääntijä oo ollu. Meellä pelekkä linikkamaksu on jo 10e ja vaekkoes mitenkä pien vaeva ni harvon piäsöö muutamalla kympillä. Käspäevän sanominennii maksaa varmaannii jo yhen kympin :) Wupelle paranemisija!

Marja-Leena kirjoitti...

Oli se hoitokeino mikä vaan, niin se on hyvä, jos se tehoaa. Kiva, että Wuppe on menossa varmaan selkeästi parempaan suuntaan. Terveiset Ossilasta!

Hanne kirjoitti...

Wupella ei ole antibiootti näkynyt outputin koostumuksessa, mutta aion silti antaa ab-kuurin jälkeen maitohappobakteeritabletteja. Juusto onkin Wupen herkkua, jota nyt on yritetty säännöstellä, ettei tule liikaa kaloreita.
Se etu täällä on noissa ell-laskuissa, että ei ole ns. toimistomaksua ollenkaan, vaikka on ell-asemasta/klinikasta kyse. Minusta se on ärsyttävää Suomessa, niin ihmis- kuin eläinklinikoilla, että on joku 20e pelkkää toimistomaksua.
Wuppe kiittä paranemistoivotuksista!

Hanne kirjoitti...

Näin on, tulos on se, mikä jotain merkitsee1
Kiitos ja me lähetetään myös Ossilaan helleterveiset, ei tarvihe palella!

Arja kirjoitti...

Tuo Rescue remedy on aine, jota ilman kenenkään ei soisi olevan, niin hyvä se on. Esim. Englannissa on ihan yleisesti käytössä monilla eläinlääkäriasemilla. Sillä voi rauhoittaa niin itseä kuin eläintä, ja sitä saa myös suihkepullossa, joka on tosi kätevä käyttää vaikka yhdellä kädellä. Ja jos eläin saa sätkyn siitä mausta, sitä voi sipaista esim. tassujen pohjiin tai korvien kärkiin.
Ja eikös siellä Saksassa homeopatiaa käytetä jo ihan yleisesti, Suomessa vaan ollaan vähän jälkijunassa siinä asiassa. Eivätpä uusi tulehdukset, kun hoidetaan homeopaattisesti, eikä tule haitallisia sivuvaikutuksia :) Ja jos nyt homeopaattisia aineita olet hankkimassa, niin hanki ihmeessä ainakin Arnicaa, joka käy kaikkiin loukkaantumisiin, haavojen (myös leikkaus-) hoitoon ja vaikka mihin, sitä ilman en uskaltaisi olla eläinteni kanssa päivääkään.

Hanne kirjoitti...

Täällä Saksassa homeopatia on tosiaan arkipäivää, omalääkärinikin kirjoittaa aina jotain homeopaattista, jos suinkin mahdollista. Ne joutuu tosin itse maksamaan, sairaskassalta ei tule mitään apua.
Nuo eläimille tarkoitetut Rescue-tipat eivät sisällä alkoholia kuten ihmisten Bach-tipat. Annoin Wupelle 4 tippaa pienten lihapalojen päälle tiputettuna, tippa per pala ja hyvin maistui. Toistin saman vielä toisen kerran, ennen kuin lähdimme.
Olen itsekin käyttänyt niitä lentopelkoon, suihkeena silloin. Oli helppo ottaa vielä lentokentälläkin.
Kiitos neuvoista, niitä tulen jatkossakin tarvitsemaan, kuten kirjoitin, perustietoja minulla on, käytännön soveltaminen ontuu. :)

Kaisun kirjoitti...

Kah, tuttu valmiste tuo Rescue Remedy. Meillä lähinnö emäntä tarvitsisi sitä ell- tai näyttely-käyntien yhteydessä . Miksi se vaan aina unohtuu tosipaikan tullen..

Hanne kirjoitti...

Nii-i, ihan pitäis säilyttää tuota Rescue-pulloa muitten lääkkeitten rinnalla, siellä missä aspiriinit sun muut ovat, ehkä ei sitten unohtuis. Tai käsilaukussa, kuten joillakin.

creek kirjoitti...

Luujauhoa tai jauhettua luuta moni syöttää koiralleen, joka ei muuten syö normaali raakaluita. Mahtaiskaan auttaa kovettamaan kakkulia?

Hanne kirjoitti...

Meillä on luujauhoa ja Wuppe saa sitä päivittäin jonkun verran. Kuulostaa loogiselta, että luujauhokin kovettaisi, mutta en tiedä, onko näin. Mieluiten antaisin murskattua luuta, mutta sitä täytyy jostain kauempaa hakea.
Koitan ottaa selvää asiasta.
Joku jollain foorumilla väitti, että porkkana kovettaa myös, en ole huomannut, mutta voi olla koirakohtaista sekin.