lauantai 18. huhtikuuta 2015

Tarinoita koirista ja hamstereista


Vaihteeksi julkaisen taas vanhoja juttuja. Ihkuihanista suomenlapinkoiristani sekä muutamasta hamsterista. Tekstit ovat kauan sitten kirjoitettuja ja vain skannattuja. Klikkaamalla pääsee niitä lukemaan, sivu aukeaa uuteen ikkunaan. Aukeavassa ikkunassa voi tekstiä suurentaa tarpeen mukaan.


Niilo

HessuNiilo & Hessu

 RIPLuna
Lili
LunaAmi


Marsujakin on ollut 4 suloista kaveria. Heistä ei kuitenkaan ole "tarinoita", mutta kylläkin video.5 kommenttia:

Párekin Palvelijatar kirjoitti...

Lapinkoirat ovat todella kauniita ja ihania! Hamstereista ei minulla ole kokemusta, mutta marsu on ollut, sellainen kiharakarvainen. Hoidin kymmenen vuotta sitten vuoden ajan silloisen pomoni tyttären sileäkarvaista marsua, kun pomo oli Jenkeissä vierailevana professorina ja otti perheensä mukaan.

Marja-Leena kirjoitti...

Minulla ei ole kokemusta lapinkoirista, kauniita ne kylläkin ovat ja ilmeisen mukavia luonteeltaan. Yhdellä ystävättärelläni on kanssa ollut lapinkoiria kaksikin kappaletta ja kaksi mäyristä. Tai siis tuohon kahteen kappaleeseen lasken hänen nykyisen kääpiömäyriksen, nartun joka on pari kertaa sulostuttanut Ossia vierailullaan. Marsut ovat ihkuja!! Hamsterit valitettavasti ovat mielestäni vähän liikaa olemukseltaan hiiriä
:( Yhdellä oppikouluaikaisella kaverillani oli parhaimmillaan yhtäaikaa yli 100 ahmsteria, eri terraarioissa ja aina kun oli eksynyt tai jäänyt jostain poikueesta vahingossa uros, niin eikös niiden määrä taas lisääntynyt. Kovasti hän yritti niitä eläinkauppaan työnnellä. Ai tuo marsujen puputus oli tosi hellyyttävää. Minä tykkään marsuista ja yritin tyrkyttää hänelle pienempänä marsuja lemmikiksi, heh äitille lemmikkejä. Tyrrö ei halunnut, tuli kaneja, blaah. Terkut Ossilasta ja pikku Wupelle virtuaalirapsut.

Hanne kirjoitti...

Lapinkoirat on siitäkin niin mukavia, kun heitä on vaikka minkä värisiä. Eivätkä ole piloille jalostettuja. Ainakaan vielä. Meillä olisi tänäänkin lapinkoira perheessä, jos olosuhteet sen sallisivat. Wuppe onneksi korvaa. :)
Marsu oli lapsuuteni haave ja halusin toteuttaa sen ennen kuin se olisi ollut mahdotonta. Ovat kovin työläitä, mutta suloisia. Tuntevat nimensäkin. Ihkuja. ♥

Hanne kirjoitti...

Lapinkoirissakin löytyy varmaan kaikenlaisia yksilöitä. Meidän kaksi olivat täysin erilaisia, niin väriltään, karvaltaan, luonteeltaan, älykkyydeltään, mutta ah, niin vietävän rakastettavia, elämäni superkoiria. ♥
Hamsterit ovat käytännössä hännättömiä, joten minulle ei tule hiiri mieleen, ovat pullukoita ja ennen kaikkea yöeläimiä. Marsut ♥
Minulla oli ja on vieläkin tietty ristiriita häkkieläimistä ja siksi yritinkin mahdollisimman hyvät oltavat hankkia. Hamstereissa oli kurjaa se, että häkissä nakertavat kaltereita ja tulee ahdistava tunne, että kokevat olevansa vankeudessa. Jos ne pääsee vapaasti juoksemaan, niin menevät isonkin huoneiston uloimpaan nurkkaan nakertelemaan. Siis ovat oikeastaan onnellisia vain vapaassa luonnossa, siellä ei ole nurkkia, joita nakertaa.
Kaneja en tunne oikeastaan ollenkaan.
Terveiset keväisestä Hampurista!

Terhi kirjoitti...

Kiitos terveisistä blogissani! Olipa hauska yllätys löytää "kotiseututerveisiä" kommenteista! Onpas komeat pojat olleet tuo parivaljakko Niilo ja Hessu - lapinkoirat ovat vieneet minunkin sydämeni :)
Hyvää kevään jatkoa ja rapsut Wuppelle!