tiistai 5. tammikuuta 2016

Pissis-Wuppe ja uusi vuosi

Vuosi saatiin vaihtumaan ihan perinteisesti eli ihan itsestään. Miksiköhän vuodenvaihdetta juhlitaan ? Eihän kuukausien vaihtumistakaan mitenkään erityisesti huomioida...

Sunnuntaina, tammikuun 3. päivänä alkoi talvi! Siitä lähtien n ollut 6-8 pakkasastetta, lisukkeena jäätävä, kova tuuli, joka saa pakkasen purevuuden tuntumaan 15 asteelta. Tänä aamuna saimme ohuen kerroksen luntakin.


Böller

Sitten asiaan...
Viime vuonna annoin Wupelle Serene-UM -tabletteja, mutta en kokenut niistä saatua apua mitenkään huomattavaksi. Tänä vuonna en antanut mitään rohtoja. Keksimme antaa uudenvuodenaattona Wupelle naudan luun ja se osoittautui hyväksi ideaksi. Wuppe vahti sitä koko illan ja seuraavan päivänkin eikä yhtään ollut kiinnostunut ulkoa kuuluvista äänistä.

Kiinnostusta ei löytynyt myöskään ulkoiluun, ei edes lyhyelle pissalenkille. Jokaiseen ulkoiluun lähdettiin hampaat irvessä, niin Wuppe kuin ulkoiluttajakin. Jo valjaiden pukeminen oli yhtä tuskaa molemmille osapuolille. Wupen vapiseminenkin oli niin säälittävää, häntä roikkui alhaalla ja se on aina huono merkki Wupen voinnista.
Ja juuri kun päästiin ulko-ovesta ulos, niin jo räjähti jossain "Böller" ja siihen se loppui Wupen kiinnostus jatkaa lenkkiä, eikä edes jalannostosta tullut enää mitään.


Sanonko mitä!

Pissis-Wuppe ei siis ole se vuori Monte Pissis jossain Etelä-Amerikassa eikä myöskään se "pissis", joiksi kutsutaan tietyntyyppisiä tyttöjä ja poikiakin. Wuppe on ihkaoikea pissapoika nykyään.
Jo syksyllä huomasin hajusta päätellen, että Wuppe oli merkkaillut olkkarin lipaston eteen, ilmeisesti jonkun narttukoiran innoittamana.


Vaipanvaihtoalusia vauvoille
2,95e

Nyt vuodenvaihteessa oli pakko sallia se, että Wuppe tekee tarpeensa "jonnekin", kun ulkona ei niitä voi toimittaa. Ostin kempparista vaippaikäisten vaipanvaihtoalustoja, ne ovat tarpeeksi imukykyisiä pienelle koiralle "pissapaperiksi". Laitettiin sellainen alusta siihen kohtaan olohuoneessa, johon pissi vuosi sitten. Aamulla ei olohuoneesssa ollut kuin tuoksu haju, pissiä ei missään. Kastroimattoman uroskoiran pissa ei todellakaan ole mitään parfyymiä, vaan "hyi kuinka pahanhajuista".
Sitten huomasin, että olohuoneen pöydänjalan ympäristö oli märkä. Onneksi Wuppe on pieni koira. Huoh.


Minäkö pissapoika?

Seurasi matonpesua, lattianpesua ja aivotyötä, että mitä nyt tehdään. Päätettiin sulkea olohuoneen ovi yöksi. Pissapaperi lattialle hätävaraksi, aamulla todettiin paperi kuivaksi.
Wupella ei ollut ollenkaan intoa lähteä ulos, mutta väkisin vietiin. Olihan jo sunnuntai eikä enää kuulunut pamahduksiakaan. Aamulenkki sujui mallikkaasti, mutta Wuppe ei nostanut kertaakaan jalkaa, joten heti oli selvää, että jonnekin on yön aikana pissattu.
Eteisen matolle! Matto pesuun ja nyt sitten ei ole eteisessä mattoja. Yöksi aina ovi kiinni olkkariin, vesikuppi eteisen nurkkaan ja hätävaraksi yksi pissa-alusta. Näin jatketaan toistaiseksi.

Loppiaista täällä pohjoisessa osassa Saksaa ei vietetä, se kun on katolilainen perinne ja täällä ollaan valtaosin evankelisia. Siis huomenna ihan tavallinen arkipäivä.
Tiernapoikien esityksestä olen aina ja yhä vieläkin kovasti paljon tykännyt. Täälläkin on vastaava lauluperinne "Sternensänger" (tähtilaulajat), mutta musiikin osalta erilainen.Hyvää loppiaista!


17 kommenttia:

Hugo ja Vito kirjoitti...

Meilläkin noita pissaläikkiä löytyy tuon tuostakin. Siis silloin, kun koirat joutuvat olemaan keskenään. Kun isäntäväki on kotona, merkkailua ei tapahdu. Meillä tuo merkkailu johtuu ilmeisesti kahden uroskoiran välisestä "herruuden" taistelusta. Isäntäväki on päättänyt katsoa vielä jonkin aikaa ja päättää sitten, onko "kassikeikka" edessä. Hajun perusteella paikka löytyy aina... Kangassohva meni vaihtoon ja nahkainen tilalle...

Myrsky ja Tuisku kirjoitti...

Meillä Tuisku ei pissaille sisälle, mutta Myrsky tekee, edelleen, mutta onneks harvakseltaan. Toivottavasti, kuomahyvä, pääset tasapainoon ja sisäpissailu loppuu. Ilosta menoo ja meininkiä!

Ellieli kirjoitti...

Voi Wuppe-raasua! Mä en kyllä todellakaan ymmärrä tuota uudenvuoden paukuttelua. Elli ei onneks paukuttelua pelkää, vaikkakaan en sitä pahimman paukuttelun aikaan ulos vie. Iltalenkillä paukahteli muutaman kerran, mutta tyty ei ollut moineskaan. Toivotaan, että Wuppen tila normalisoituu, eikä sisällepissimisen tarvetta enää olisi. Rapsutuksia Wupelle!

Iivari kirjoitti...

Kyllä pitäs tuommoset paakuttelut kieltee kokonnaan ku männöö koko elämä sittä sekali!Toevottavasti tuo oes nyt vuan semmosta tilapäestä tuo sisälle liritys.Wuppe-riepu...ee oo mukavata pelätä missee paakahtaa.Ja ku on kylymähhii.Evustusraahanen lienöö kunnossa...?

Unknown kirjoitti...

Kuule Wuppe, kyllä sinun kannattaisi pissiä pihalle, ettet joudu pitämään housuja tai herrasmiesvöitä sisällä. Minä olen joutunut moisten vaatekappaleiden mannekiiniksi kyläreissuilla ja se on NIIN NOLOA. Varsinkin, kun pikkuveli ei housuja tarvitse.
Paukuttelivat täälläkin, mutta melkein sallituissa rajoissa, eikä meitä muutenkaan haitannut, kun jättivät meidän pihan rauhaan. Seuraava sota on onneksi vasta vuoden päästä.

Arttu kirjoitti...

Kurjuus, kun pienimmät saa pelätä ihmisten huvitusten takia. Olis kyllä paikallaan rajottaa noi raketit korkeintaan tuntiin keskiyön tienoilla, ja mieluummin rajatulla alueella. Tai kaupungit tulittais sen vartin verran eikä muilla olis asiaa paukuttelemaan. Mutta johan tollasesta ehdotuksestakin nousee äläkkä...
Wuppelle rauhallista ja mukavaa uutta vuotta <3

Jalo kirjoitti...

Voi Wuppea! Meillä oli vuodenvaihteessa kylässä paukkuarka koirakamu, joka loiskautti pissat meidän uudelle villamatolle. Mamma ei ikinä eläimille vahinkopisuista tai muista älähdä sanallakaan, mutta kyllä vähän otti päähän, näin sen ilmeestä... Paukkuarkojen onneksi vuosi vaihtuu vain kerran vuodessa, eikä ainakaan täällä suunnilla muulloin juuri paukutella.

Hanne kirjoitti...

Uroskoirilla on tuo reviirin merkkaaminen ihan luontaista toimintaa. Eivät oikein ymmärrä, että ihmiset eivät "nosta koipeaan" merkatakseen omaa reviiriään, vaan siihen heillä on käytössä avain ja nimi ovessa.
Kahden uroksen huushollissa on lisäksi se kaapinpaikan määrittely.

Hanne kirjoitti...

Näyttää Myrskyllä istuvan lujasti tuo sisäpissin tapa, vaikka on pihaa heti oven takana ja killuttimetkin on viety. Myrsky pitänee edelleenkin huolen siitä, kuka on pomokoira. :)

Hanne kirjoitti...

Luulen tämän vuodenvaihteen olevan se sisäpissiaika ihan pakostakin, jonnekin se lasti on vuodatettava ihan olosuhteiden pakosta. Huoh. Tuskin siitä tapaa tulee.

Hanne kirjoitti...

Eihän ne ole pelkät koirat, jotka pelkäävät ihan shokkiin asti uutta vuotta, vaan hevoset ovat erittäin herkkiä yllättävästi tuleville pamauksille. Ja täällä ne ovat aivan kauhean kovia, asfalttikaduilla ne kaikuvat ja pahimmillaan saavat ikkunat helisemään. Onneksi sentään ne kaikki hepat ovat kaupungin ulkopuolella.
Oletan, että "erusturauhanen" on kunnossa ja kaikki liittyy pelkästään paukkuihin.

Hanne kirjoitti...

Millä sitä pissii pihalle, kun vapisuttaa ja mieluiten haluaisi vajota jonnekin kauas pois. :( Onnekseni en oo rottvaileri vaan tämmöinen parinkilon poika, niin ei tuu nestettä kuin desin verran. Kuulemma se silti haisoo pahalle?
Minullekin kasvattajatäti antoi miesvyön mukaan, kun muutin tänne, kun siellä kennelissä oli niitä narttuja, niin oli kaikki pojat tottuneet merkkailemaan. En ole onneksi sitä miesvyätä hyi tarvinnut. Jos menisin tyttöjen luo kyläilemään, niin sitten se kyllä pitäis ottaa kai mukaan, ettei maine mene.
Terveisin
Wuppe - se pissapoika :)

Hanne kirjoitti...

Pitäisi olla kai lama, ettei ihmisillä olisi rahaa turhuuksiin ja vain kaupunki saisi hoitaa kohtuullisen ilotulituksen kansalaisille. Mutta ei sitä oikein lamaa ja köyhyyttä toivoisi kellekään.
Suuresti surettavat myös ne koirat, jotka pakenevat yön pimeyteen ilotulituksia karkuun. Syynä siihen(kin) on ihminen, joka ei valvo koiransa turvallisuutta.
Hyvin ollaan selvitty vuodenvaihteesta, samaa toivon teidän porukalle!

Hanne kirjoitti...

Ei meilläkään ole koskaan nostettu meteliä pennun siistyskasvatuksesta eikä aikuisenkaan koiran vahingoista tai viettien aiheuttamista liruista. Onhan maailmassa kauheampiakin tapauksia.
Ihan ilomieltä niistä pisu-ym. haavereista ei kyllä saa. :)

Terhi kirjoitti...

Hyvää vuodenalkua sinne Wuppelaan! On kurjaa ja ihan suorastaan rahan tuhlausta sellainen paukuttelu. Kyllä ne valot toki ovat kauniin näköisiä, mutta aiheuttavat niin paljon ikävyyksiä - eläinten pelkotiloja, sekä myös vuosittain on ihmisiä silmäpolilla kun on menty liian lähelle räjähdettä.

Riittäisi tosiaan, että julkiset tahot ampuisivat jonkin valoshown taivaalle ja yksityisiltä kiellettäisiin rakettien paukuttelu.

Niin, että pissi sinä vaan Wuppe sisälle mamman osoittamaan paikkaan uutenavuotena - se tulee kumminkin vain kerran vuodessa :)

Hanne kirjoitti...

Olen nyt aika lailla huojentunut, kun Wuppe ehti hoksaamaan, minne saa pissiä kotona hädän tulle. Se tulee helpottamaan huomattavasti seuraavana vuodenvaihteena. Wupen oma WC. :)
Kiitos samoin teille hyvää jo alkanutta vuotta!

Marja-Leena kirjoitti...

Hyvää vuoden alkua sinne teille Saksaan. Onneksi on paukut paukuteltu ja koiralle ikävä kokemus vasta vuoden päästä. Paukkuarkuus saattaa olla periytyvää, en oikein tiedä, mutta ikäväähän se koiralle on, eikä sille taida oikein minkään mahtaa.Erään kaverini labradoria jouduttiin muutamana vuonna rauhoittamaan. Silloin se ei paljoa piitannut sitten paukuista. Ei nyt nukutukseen saakka, mutta lievästi rauhoitetta tuikattiin, ennen paukkukarkeloiden alkua. Aika tylsä ratkaisu, mutta koira meni melkein pitkin seiniä aina uuden vuoden aikaan ja hekin asuivat paikassa, jossa todella paukkui. Terkut Ossilasta!