keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Haaste
Haastettu on, onneksi haastaja ei ollut virkavalta, vaan Nath blogista Partojen pakinat. Olemme Wupen kanssa "otettuja" odottamattomasta kunnianosoituksesta ja kiitämme siitä. Nythän on vuodenaika, jolloin palkitaan yhtä ja toista syystä jos toisesta, niin tällaisia pikkublogeja kuin isompia asioita. Eräille myönnetään jopa Nobel-palkinto. Tämä on meidän Noobeli.

"Liebster Awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle."

Säännöt:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille.

Tässä kysymykset, jotka Nath esitti:

1. Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi juuri nyt? 
Ilta, jolloin voin painaa pääni tyynyyn omien asioiden ollessa hyvin. Aamu, kun herään, yleensä hyväntuulisena, uuteen päivään. Ehkä näitä tunteita voi nimittää onnellisuudeksi?


2. Miten vietät koiratonta vapaa-aikaa?
Varsinaista koiratonta vapaa-aikaa en tarkoituksella vietä, mutta sellaista on, jos lähden ostoksille tai kyläilemään ilman koiraa. Muu vapaa-ajan viettoni liittyy kotiin ja silloin on myös koira kuvioissa mukana.

3. Onko koirahistoriassasi jokin tapahtuma, joka vaikuttaa elämääsi yhä tai jonka haluaisit muuttaa?
Valitettavasti on. Jokainen koira, josta olen syystä tai toisesta joutunut luopumaan, vaikuttaa jatkuvasti elämääni. Muistelen jokaista usein. Kipeimmin tuntuvat muutamat pakkoluopumiset.


Minä, Musti ja velipoika.

Ensimmäisen koirani Mustin menetin vanhempieni "ansiosta" ja se oli silloin 12-vuotiaana katkera asia. Kannoin rankkaa kaunaa, lähes vihaa, vuosikausia, oikeastaan olen vieläkin jollain tapaa katkera siitä ja tavasta, miten se kaikki tapahtui.


Vili

Wupen tuloa edeltänyt Vili-koirani kuolema raastaa edelleenkin kuin avoin haava. Vili voi viimeisenä elinpäivänään niin huonosti enkä osannut häntä sillä hetkellä millään tavalla auttaa, paitsi viemällä eläinlääkärille ja päästämällä hänet lähtemään.

4. Ihailetko jotain julkisuuden henkilöä?
Koululaisena olivat kylläkin Kari Kuuva, Tab Hunter ja Paul Anka lehtikuvina kaappini ovessa. En silti ole ollut kenenkään varsinainen "fani". Mieleeni ei tule ainuttakaan julkisuuden henkilöä, joka olisi jollain tavoin ihailun arvoinen. Jokaisessa on tietenkin jotain hyvää, paljonkin, mutta monasti julkisuus sinänsä on julkisuushakuisen henkilön päätavoite. Vai olenko liian kriittinen?

Ihailen tavallisia ihmisiä, jotka tekevät jotain arvokasta, tavoittelematta itse maallista mammonaa tai edes kunniaa. Esim. eläinten, katulapsien, tyttöjen ja naisten hyväksi tehtävä työ, siis kaikki toisten hyväksi apuaan antavat ihmiset, heitä ihailen. Heidän nimiään en tiedä, en tiedä keitä ovat tai mistä maasta tulevat.

5. Onko jokin koiristasi ollut ns. elämäsi koira, miksi?
Totta tosiaan! Yksi koiristani on merkityksellisempi kuin kaikki muut. Jokaikinen koirani on ollut minulle ihan yhtä rakas, siitä ei siis ole kysymys.


Niilo

Lapinkoirani Niilo (1995 – 2006) oli erityinen koira. Usein ajattelin Niilosta, että Niilo ei ollut pelkkä koira, vaan "ihminen" parhaasta päästä. Niilo reagoi usein ihmisen lailla, Niilo jopa oppi vanhoilla päivillään vielä hymyilemäänkin, ainoa hymyilevä koirani. Niilosta huokui jotain sellaista, lämpöä, viisautta ja rakkautta, jota en osaa sanoin kuvailla. Voisin kirjoittaa ylistyshymnin Niilostani, niin oli erinomainen lappalainen.

6. Uskotko yliluonnolliseen?
Uskon siihen, että on olemassa hyvin paljon, josta me ihmiset emme mitään tiedä. Jotain saatamme aavistaa, olettaa, uskoa, mutta mitään emme tiedä.

Taikauskoinen en ole, vaikkakin pidän tiettyjä tapahtumia merkityksellisinä. Uskon johdatukseen, kohtaloon ja siihen, että loppujen lopuksi ihminen ei itse elämäänsä määrää. Minä(kin) olen tehnyt lukemattomia arkisia ja myös vaikeita valintoja tietyissä elämäni solmukohdissa. Mihin kukin tekemäni valinta loppujen lopuksi johtaa, sitä en voi etukäteen tietää.

7. Mistä esineestä et voisi luopua?
Voin luopua ihan kaikista tavaroista, jotka omistan. Monet yksittäiset esineet ovat minulle kyllä merkityksellisiä, mutta voin silti tiukan paikan tullen niistä luopua. Tavaran ja esineiden sijaan minulla on muistoja, jotka kulkevat aina mukanani. Ne ovat minulle monin verroin arvokkaampia kuin maallinen tavara.8. Elämäsi tärkein ohjenuora, johon tartut vaikeissa tilanteissa?
Optimismi. Luotan siihen, että asiat selviävät siten, kuten on tarkoituskin.

9. Onko sinulla haaverotua, jollaista et kuitenkaan voi ottaa, koska ko. rotuinen koira ei sovi sinulle esim. luonteensa tai vaatimiensa resurssien puolesta?
Olen aina tykännyt suomenpystykorvasta. Sen lisäksi listallani on mäyräkoira, suomenajokoira, englanninsetteri ja villakoirat. Nuo riistaviettiset ovat automaattisesti jääneet pelkiksi haaveiksi ja villakoira on muuten vaan jäänyt saamatta.
En ole määrätietoisesti oikeastaan koskaan hankkinut koiraani pelkän rodun perusteella, ne ovat vaan jotenkin tielleni osuneet. Yksi poikkeus on ollut, kääpiösnautserini Pipon hankin ihan tieten tahtoin.
10. Mikä oli lapsuutesi haaveammatti?
Ihan ensimmäinen oli "löytökoiratarhanpitäjä". Tänä päivänä en osaisi kuvitellakaan itseäni koiratarhalle, minusta ei olisi niin vaativaan, henkisesti hyvin raskaaseen työhön.

Sitten hyvin pian halusin jonkin aikaa lastenhoitajaksi (kun sitä kaivattua pikkusisarta ei alkanut kuulua) ja sitten sairaanhoitajaksi. Sen tapainen minusta sitten tulikin ja se oli ihan oikea valinta, toiveammattini tosiaan.

11. Onko jokin arkipäiväinen taito, jota et hallitse, mutta jonka haluaisit oppia?
Tunnen itseni usein toheloksi. En hallitse hyvin juuri mitään.

Ruuanlaittotaitoni on vain juuri ja juuri siedettävää tasoa, innostukseni siivoamiseen on sitäkin vähäisempää jne. Sisustussilmää en omaa enkä osaa laulaa enkä piirtää.
Jopa seurallisuuteni on rajallista. Jaksankin ihmetellä sitä, että minulla on sentään yllättävän monta hyvää ja fiksua ystävää. ♥
Siis en osaa oikeastaan mitään hyvin, enkä oikeastaan lisää osaamista kaipaakaan. Olen pärjännyt taidoillani silti ihan riittävän hienosti. Ainakin luulen niin.
Ehkä laulamisen taito olisi hieno juttu, tykkään yhteislaulusta, olisi kivaa osata laulaa muitten mukana.


Kiitos haastajalle erinomaisen hyvistä kysymyksistä!
Haastan heidät, jotka itse innostuvat ottamaan haasteen vastaan!5 kommenttia:

Myrsky ja Tuisku kirjoitti...

Sulla on ollu monta rakasta mustia, jotka ovat jättäneet tassunsa jäljen sun sydämeen. Arvaa ollaanko erityisen miälissämme, että sun toivekoiraluettelossa on mäyräkoira... :)

Terhi kirjoitti...

Olipa jännä lukea kommenttisi rakkaasta Niilostasi. Koiraa ei tietenkään pitäisi inhimillistää, enkä niin teekään, mutta siitä huolimatta olen itsekin ajatellut omasta lapinkoirastani, että se on "vähän kuin ihminen". Se saattaa esim hymähdellä minulle ollessaan vähän harmistunut, ihan kuin minäkin hymähtelen kun harmittaa "höh". Ja muitakin tuollaisia vähän ihmismäisiä tapoja reagoida sillä on. Tunnen vain lapinkoiria, ja niistäkin vain omani, kun tuo on eka koira, joten en tiedä, että onko tuo "ihmismäisyys" sitten lapinkoiralle tyypillistä, vai paimenkoirille tyypillistä vai onko se vaan ihan yksilöasia.

Tiedätkö - minussa sinulla on kohtalotoveri vastaukseesi kohdassa 11. :)

Mukavaa pikkujoulua ja rapsut pikku Wuppelille :)

Hanne kirjoitti...

Näin on. Ja sitä mäyräkoiraunelmaa tuli meille toteuttamaan tiibetinspanieli Vili. Kroppa oli pitkä kuin mäyräkoiralla konsanaan. ♥

Hanne kirjoitti...

Saattaa olla, että nimenomaan lapinkoirissa löytyy tuota ihmismäisyyttä, niiden rodullinen historia on lyhyt, mutta ne ovat eläneet tiiviissä vuorovaikutuksessa ihmisen ja luonnon kanssa. Sellaisella koiralla oletan olevan paljon annettavaa omistajalleen. Kaupunkikulttuurissa ja ns. rodunjalostuksen myötä nuo ominaisuudet tod.näk. häviävät.
Täytyisi joskus varmaan kirjoittaa Niilon ylistyslaulu ja kertoa kaikki Niilon todella ihanasta, epätavallisesta koiran luonteesta.
Tuo on hyvä pointti, että olet samoilla viivoilla tuon vastaus numero 11:n kanssa! Lohdullista.

Terhi kirjoitti...

Totta. Tiivis yhteiselo ja työkoiramenneisyys on vaatinut taitavaa viestintää. Myöskin sukua jatkamaan lienee valittu yhteistyökykyisimmät koirat.

Odotan jo muistelmiasi Niilosta :)