keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Koirien uimalapäivät

Täällä on useissa kaupungeissa (myös Hampurissa) tapana pitää kesäkauden päätteeksi koirien uimalapäivä(t) joissakin maauimaloissa, kun ne sesongin jälkeen sulkevat ovensa.
Altaiden vedet vaihdetaan kloorittomiksi, mukana koirilla pitää olla rokotuspassi. Kaikki altaat ovat käytössä sekä ruohoalueet. Pääsymaksu vaihtelee paikkakunnasta riippuen, per koira 2,00-4,30 euroa, isäntä ja emäntä pääsevät ilmaiseksi. Loppu onkin sitten vain hauskaa kaikille osallitujille.

Tässä kuvakavalkaadi syyskuulta. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.
Uinnin jälkeen kuivatellaan turkkeja ruohokentällä.
Tässä joidenkin kaupunkien mainoksia koirien uintipäivistä.
10 kommenttia:

Jalo kirjoitti...

Ihan mahtavaa! Voi kunpa Suomessa olis tommosia myös. Tosin mää en uskaltais yksikseni uida, mut jos mamma vois hypätä veteen myös, niin voisin pulahtaa (pinkit) pelastusliivit päällä uiskentelemaan.

Párek kirjoitti...

Siellä ollaan todella paljon edellä eläinten hyvinvoinnin asialla! Tuo on upea idea, jonka soisi leviävän ympäri maailman!
Meillä on koirauimala kolmen kilometrin kävelymatkan päässä. Usein on ollut mielessä käydä siellä. Pari kertaa ollaan käyty hakemassa jotain koiran herkkuja ja kerran nypittävänäkin.Trimmari muutti lähemmäksi meitä ja hänen luonaan käydään kerran vuodessa. Mutta uiminen uimalassa on jäänyt kokeilematta. Meillä ei enää ole autoa, joten uiminen olisi ajoitettava lämpimään aikaan, ettei kotimatkalla palelluttaisi.

Marja-Leena kirjoitti...

No onpa hieno juttu. Se, että vesi vaihdetaan yhdeksi päiväksi on melkein käsittämätöntä. Eikös ne voisi ne altaat olla vaikka viikon kloorittomina? kekeisivät koirat nauttia (siis vedestä pitävät) enempi kuin yhden päivän. Olen joskus ajatellut, että Ossi pitäisi viedä sellaiseen koirauimalaan, jotta se saisi rauhassa tutustua veteen. Ossi ei todellakaan ole veden ystävä. mennyt ihan yhden kerran uimaan. Ossi tippui pienenä pentuna kerran isoon ojaan ja jouduin sitä sieltä pelastamaan. Tosin tuli todistettua, että koira osaa uida ihan luonnostaan. Ehkä Ossi sai siitä sellaisen ikävän muistikuvan, eikä sen koommin ole uimaan mennyt.

Silti tuo on ihan mahtava juttu koirille, jotka pitävät uimisesta. Suurin osa taitaa pitää ja mäykyt ovat vaan poikkeuksia. Oletko Wupen kanssa kokeillut uimista?

Terkut Ossilasta!

Myrsky ja Tuisku kirjoitti...

Tual on kyl ollu lystii!

Hanne kirjoitti...

Eiköhän Suomeenkin tule. Nämä täkäläiset ovat vasta joitakin vuosia olleet koirille avoimia ja lisää kaupunkeja osallistuu joka vuosi lisää. Uudehko keksintö siis.
Toisaalta täällä on hyvin vähän rannikkoaluetta ja paljon vähemmän järviä yms. kuin Suomessa. Oletetaan ehkä, että Suomessa kaikki koirat saavat yllinkyllin uida.

Hanne kirjoitti...

Uudehko idea täälläkin, mutta kuten edellä Jalolle kommentoin, meri ja järvet ovat täällä Suomeen verrattuna vähien ulottuvilla, ehkä siksi täällä tuo käytäntö on saanut jalansijaa. Nuokin pikkujärvet tässä meidän lähistöllämme ovat uintikiellossa vesilintujen takia, ehkä muuallakin on näin.

Sari kirjoitti...

Vautsi miten hienoja tapahtumia siellä järjestetään. Ne voisi täälläkin olla kova sana, kun ei meille koirille ole juuri uimapaikkoja. t. Eka

Hanne kirjoitti...

Joissakin uimaloissa saa uida jopa kahtena päivänä, ties vaikka pidentävät aikaa, jos kävijöitä riittää. Nyt se on järjestetty yhteen viikonloppuun, arkena tuskin ihmiset ehtivät. Autolla pääsee, jos naapurikaupunki järjestää mahdollisuuden, tapahtumat näyttävät olevan eri viikonloppuina.
Mäyräkoiran vartalo on kuin uimista varten luotu, pitkulainen kuin hylje tai saukko, tekisi varmaan hyvää selkälihaksillekin.
Wuppe ei tietääkseni ole koskaan vielä uinut. Yksi aikaisempi koirani, kääpiösnautseri, pääsi/joutui vasta 11 vuotiaana uimaan ja oli todella kauhuissaan, äkkiä takaisin rantaan. Sen sijaan lapinkoirani pääsivät usein veteen, koska oli hyvät mahdollisuudet siihen ja pennusta lähtien tottuivat.

Lämpöiset myöhäissyksyn terveiset sinne vissiin yhtä lämpöiseen Ossilaan!

Hanne kirjoitti...

Kuvista ja videosta päätellen on. Tosin näyttää muutama olevan enempi vähempi kauhuissaankin...

Hanne kirjoitti...

Täkäläisiin olosuhteisiin juuri ovat nuo uimalamahdollisuudet hieno juttu! Pääsytuloista menee joku osa eläinsuojelutyölle, ainakin muutamissa kaupungeissa.
Ei taida olla Suomessa(kaan) sallittua koirien uida ihmisten rannoilla. Täälläkin on tuolla pohjoisessa Travemünden lähellä Timmendorfissa koko rannan pituudella pitkä rivi rantauimaloita, mutta vain se kaikkein viimeisin on koirille sallittu.