maanantai 24. helmikuuta 2014

Lenkillä

Lämpötilojen pysyessä plussan puolella ja jo ihan selvästi kevään tulon aistien, olemme taas tehneet niitä superlenkkeilyjä Wupen kanssa. Järven ympäri ja uusia teitä tallaten ollaan tutustuttu tämän kaupunginosamme niihin alueisiin, joissa ei olla aiemmin käyty. Wuppe on jaksanut todella hyvin. Kuukausi sitten, kun oli kylmempi, oireili jalkojensa kanssa. Luulimme aluksi, että se johtui liian pitkistä lenkeistä, mutta nyttemmin on selvinnyt, että syypää oli liian kylmä sää ja maa.


 Myyräntöitä puistossa, niitä riittää, joka päivä uusia kasoja.

Tuolla puistossa ja järvellä tulee tehtyä niitä uusia koiratuttavuuksia. Joidenkin kanssa tapaaminen onnistuu oikein hyvissä merkeissä, mutta nyt on sitten nähty sekin, että Wuppe osaa hyökätä. Tapasi nimittäin ystävällisen kultaisen noutajauroksen, jonka iso nassu ei jostain syytä miellyttänyt Wuppea, joten Wuppe yritti hyökätä noutajan kurkkuun kiinni. Ei siinä sen kummempaa tapahtunut kuin että noutaja pelästyi.
Olen kuullutkin jo aiemmin isojen koirien omistajilta, että heidän koiransa usein pelkäävät juuri tästä syystä pikkukoiria, koska ne ovat vikkeliä käymään kurkkuun kiinni. Liekö sitä aiheuttamassa on juuri koiran iso koko ja pikkukoiran pelko? En kyllä olisi uskonut Wupesta, taitaa olla nyt jo niin kotiutunut reviirilleen, että uskaltaa olla oma itsensä.


Sopuisa tapaaminen. Ensin katsotaan syvälle silmiin,

sitten tutustutaan perusteellisemmin. :)

Halusin videolle Wupen kävelyä, se kun on niin mukavan näköistä, Wuppe tikkaa kuin singeri, tik-tik-tik... Helpompi haluttu kuin tehty. Wuppe pysähtyy, jos huomaa minun pysähtyvän. Ja kävellessä on vaikea videoida, joten pitäisi olla yksi taluttaja ja yksi kuvaaja. Mutta kun ei ollut ja harvoin olemme molemmat lenkillä mukana. No, tässä muutama vaappuva sekuntti silti näytteeksi, tarjonnassa videon jälkeen parempi näyte "Chihuahuas Rampage in Arizona" eräältä toiselta chihulta.

Nyt keväisen sään vallitessa kokeilimme myös penkkeilyä, kuten Vilin kanssa oli tapana. Nöö, ei ole Wupen juttu tosiaankaan, ihmettelee, kuinka me tähän jämähdämme, vilkuilee silmiin, että eikö jatkettaisi matkaa. Ehkä kesällä, helteiden aikaan, ymmärtää tauon arvon?


Penkki? Joo, ei oo mun juttuni...+ 11 astetta tänään!


11 kommenttia:

Párek pakisee kirjoitti...

Hieno videohan tuo on, hyvin näkyy Wupin teputtelutyyli, terhakan pikkukoiran menoa. Kultaiset noutajat ovat myös Párekin mielestä haukuttavia tyyppejä, olivat miten kilttejä tahansa ; ) Saksanpaimenkoira sen sijaan on aina tutustumisen arvoinen tapaus. Ei sitä ihminen ymmärrä mistä se on kiinni kuka kelpaa ja kuka ei.
Kyllä on pikku Wuppe onnellinen koira, sen näkee kaikesta.

Tuula ja Riitu kirjoitti...

Hahaa, näyttäis ettei Wuppelilla olis jalkoja ollenkaan, niin nopeesti tikuttaa meneen:) Meillä Riitu taas nauttii penkillä istumisesta, mummon kanssa nauttivat puistopenkkeilystä. Itse en oikein malttaisi istuskella. Meillä inhotaan saksareita, etenkin yhtä meidän tiellä asuvaa( yritti käydä Riitun kimppuun, onneksi sain piettyä koirulin takanani sillä seurauksella että miulla on pysyvät hampaan jäljet. Ensi viikolla ois sovittelu, en viittiny lähtee käräjille, omistaja on sen verran tuttu, ikävää

Unknown kirjoitti...

Keväisiä kuvia. Kevätpäivä oli tänään täällä meilläkin.

Ihana tuo kuva, missä on tuo suuri musta koira ja Wuppe. :)

Anne kirjoitti...

Sielläpä on ihanan keväistä :) Täältäkin saisi jo loput lumiloskat sulaa pois.

Se on hauskaa, miten eri roduilla on erilainen askellus. Itsekkin olen seuraillut Ässän chihu-kavereiden askellusta ja se on tikkaavaa ja ryhdikästä Ässään verrattuna. Välillä tytsyjen ollessa innoissaan askeleet ovat oikein ilmavat ja tomerat (vaikeaa kuvailla, tiedät varmaan). Ässä taas ravaa jalat lähellä maata ja yleensä vielä pää alhaalla. Sitten taas jollain isoilla vinttikoirilla on oikein komea askellus kuin joillain kouluhevosilla. Ne ovat tosi komeita.

Danny ja Eikka kirjoitti...

Wuppe tikuttaa eteenpäin kuin ompelukone :) Ihana pikku video, olisi kiva nähdä lisää videoita Wuppesta :)

Hanne kirjoitti...

Minä kun en ole tottunut pikkukoiran askellukseen, Vilikin oli pikkukoira, mutta matalajalkainen, sellainen astelee aivan eri tavalla kuin Wupen kaltainen koira. Kuin preussilainen sotilas.

Hanne kirjoitti...

Mun mielestäni kaikki nuo koirien kohtaamiskuvat ovat ihania, niissä on sitä jotakin sähäkkyyttä ilmassa, kun kaksi koiraa tapaavat toisensa. Jos ovat vieraita toisilleen tai tuttuja, niin ne tapaamiset ovat erityyppisiä.

Hanne kirjoitti...

Onko sinulla blogi netissä tai Facebookissa sivu? Minä en saa päähäni, millainen koira on Riitu? Olisi kiva tietää enemmän, joko olen unohtanut tai sitten ollaan uusia "tuttuja". Kiva, kun kommentoit!

Hanne kirjoitti...

Olen myös tarkkaillut Wupen askellusta, kun on oikein tomeralla päällä, nostaa etujalkoja tikkusuorana korkealle, on kuin sotilas marssimassa, kivan näköistä.
Mistähän se johtuu, että eri rotuiset, mutta korkeajalkaiset koirat askeltavat niin eri tavalla?

Hanne kirjoitti...

Valoisan vuodenajan aikana otan kyllä enemmän videoita, niin sisällä kuin ulkona. Pikkukamerani jähmettyy kovin äkkiä ulkona, jos on kylmä sää, harmittavaista, monta kertaa olisi jotain mielenkiintoista kuvattavaa ja akku on kohmeessa. Tervetuloa kevät, tervetuloa kesä!

Jalo kirjoitti...

Voi Wuppe! Ja voi kevät, se näyttää olevan siellä jo kovin pitkällä! :)