perjantai 29. elokuuta 2014

Hurtta Frost-pusakka

Viikko sitten oli todella kylmää, aamullakin vain 6 +astetta, kuulemma kylmin elokuun aamu kautta aikojen. Sillä viikolla kokeiltiin talvitamineita eli Hurtan talvipusakkaa, enemmänkin talvihaalaria, mikä lie osuvin nimi tuolle vaatteelle.

FROST PUSAKKA
Joustaa koiran liikeratojen mukaan
Vedenpitävä
Miellyttävä yllä
3M-heijastimet
Säädettävä
Konepesunkestävä
Kevyt ja huomaamaton käyttää
Helppo pukea ja riisua
Sopii useimmille koiraroduille
Väri
Koivu, Graniitti

Kuvaus
Kevyt Frost pusakka on tarkoitettu ulkoiluun kylmällä ja tuulisella säällä. Mukavantuntuinen Soft Shell-materiaali on tuttu ihmisten teknisten ulkoiluvaatteiden lämmönvarastoijana. Sen tehtävä tässä tuotteessa on korvata ne turkin lämmittävät ominaisuudet, joita lyhytturkkisten ja pohjavillattomien rotujen jalostuksessa ei ole huomioitu. Takki suojaa koiran tärkeimmät lihasryhmät, kaulan sekä herkän vatsan alueen. Takin erityisen hyvä käyttömukavuus piilee sen miellyttävässä materiaalissa, keveissä rakenteissa sekä loppuun asti hiotussa istuvuudessa. Säädettävä kaulus, pääntie ja vyötärö pitävät pusakan paikoillaan rajussakin leikissä. Pusakan takaosan leikkaus suojaa myös suuret reisilihakset. Tuotteen selkäosassa on kaksisuuntainen vedenpitävä vetoketju sekä aukko valjaiden talutinkiinnitykselle. Näkyvästi sijoitetut 3M-heijastinprintit parantavat koiran turvallisuutta pimeässä ulkoiltaessa.





Wupen vuoro esittää:

Koko 25/10 

Ensin oli vuorossa koko 25/10 ja se oli liian pieni Wupen kokoiselle. Vetoketju ei mennyt kiinni, muuten olisi ollut aivan passeli. Nyt harmittaa, että meni vaihtoon! Wuppehan on laihdutuskuurilla ja 400-500 grammaa on pudotustavoite! (se on paljon) ja nyt ollaan jo puolessa välissä. Kunhan tavoite on saavutettu, mahtuisi tuo koko hyvin. Argh.


Koko 30/12

Seurava koko on 30/12 ja sitä sitten soviteltiin, vaikka isoksi osoittautuikin. Materiaali on kevyttä ja miellyttävää, väri on kaunis, erittäin huolitellusti ommeltu, malli ammattitaitoisen hyvin suunniteltu.
Kevyt, ei ole ollenkaan tönkkö, vaan mukautuvan ohut, vaikka on sisäpuolella pehmoinen vuorikin.




Vetoketju on mielenkiintoisen näköinen, en ollut sellaista aiemmin nähnytkään. Vetoketjun alla on kangasliuska, jotta karvat eivät jää väliin. Vetoketjun saa auki molemmista päistä.
Aukko talutushihnaa varten on juuri sopivassa paikassa, sopivan iso, huolitellusti ommeltu ja se on tärkeää, koska tuo aukko on kovan kulutuksen kohteena.




Lahkeiden suuaukot olivat molemman kokoisissa haalareissa sopivan suuret, helppo pukea eikä edes kannuskynnet jääneet mihinkään kiinni. Heijastinkuviot ovat virtaviivaisia ja moderneja, kivasti vauhdikkaan näköisiä kuin formula-autossa. Pusakka on konepesunkestävä.




Kauluksessa on kiristysmahdollisuus, kuminauha, mutta ei ollut edes tässä liian isokokoisessa tarpeen Wupelle. Ihan hyvä kuitenkin olemassa. Takajalkojen kohdalla on kuminauhat, jotta takki pysyy aloillaan eikä lennä kuin viitta koiran juostessa tai tuulen tuivertaessa. Tuossa pienemmässä mallissa ne kuminauhat olivat juuri oikean kokoiset, tässä isommassa tietenkin erittäin väljät.




Kaulus on miellyttävän mallinen ja sopivan korkea. Pusakassa on vyötärön kohdalla mahdollisuus kiristää ympärysmitta kuminauhan avulla sopivaksi, Wupen yllä pusakka on normitilassa, en siis kiristänyt vyötärönauhaa. Pienemmässä koossa ei ollut tarvetta kiristää....
Värejä on kaksi, tämä hillitty graniitti sekä räväkämpi koivu.




Pusakan sisäpuoli on miellyttävän tuntuista, huolitellusti on myös sisäpuoli ommeltu, ei roiku langanpätkiä missään. Tässä kuvassa näkyy selkeästi, kuinka on ompelijan ja suunnittelijan ammattitaitoa ollut, muotoilluista paloista on pusakka ommeltu mahdollisimman hyvin mukautumaan koiran vartalon liikkeisiin.

Sisäpuolella on tuttu nimi- ja puhelinnumerolappu. Kritiikkiä esitän tuohon vyötärökuminauhaan. Jos siihen paksuun kuminauhaan tekee solmun, painaa se koiraa. Miksei pyöreän kuminauhan asemasta käytetä litteää reikäkuminauhaa ja litteää nappia? Kuten ennen vanhaan, jokainen keski-ikäinen muistaa alushousuistaan sellaiset. Nuorempi polvi tuntee ne ehkä pussilakanoista tai tyynyliinoista.



Pusakan ulkopuolet ↓ ↑



Tätä isompaa kokoa ei voi tuunata Wupelle sopivaksi. Eikä kyllä käy kateeksi koiranvaatteiden valmistajia! Koiria on niin monenmallisia, että usein ei onnistu valmisvaatteen hankinta, vaan pitää ompeluttaa mittojen mukaan.

Koko 30/12 sopii esim.  kääpiövillakoiralle, italianvinttikoiralle, kiinanharjakoiralle. Pienempi 25/10 sopii esim. chihuahualle, perhoskoiralle, toyvillakoiralle.

Yhteenveto:
 - miinusta: tuo vyötärökuminauha, ks. edellä
+ plussaa: ihan kaikki muu






4 kommenttia:

creek kirjoitti...

Muistan hyvin, kuinka vaikea oli löytää sopivaa valmisvaatetta Minille. Ymmärrettäväähän se on, ettei niitä helposti löydy, kun koirat ovat niin eri rakenteisia ja kokoisia. Kiva niitä oli neuloa ja ommella, mutta jos yhtään isommalle ois joutunu tekemään, niin hermohan mulla ois menny :D

Kivalta näyttää tuo isompi Wupen yllä! Suojaa kunnolla isoja lihaksia, ja pääasia että pysyy kuitenkin päällä, eikä kiristä. Eikä mene esim etutassu "linkkuun" pusakan sisään, jos on liian suuri.
Ihan kuin koirien vaatteet ois jotenkin kehittyneet sitten viime näkemän.. (miltein kolmessa vuodessa)

Iivari kirjoitti...

Mulla on tuon mallinen Hurtan takki vuan er kankaasta. Tuo mahan kohalla olova kuminaaha ee oo yhtää hyvä. Se hankoo mahhoo. Vuan muute on hyvä piällä. Eekä välttämätä tarvihe nuita naahojakkaa takajalakoehi panna. Pyssyy ilimannii. Lahkeetten resorit on vuan meleko jääkät ja pitemmänpiälle hankoo nehhii. Vae liekkö mulla vuan sevverra herkkä nahka. Hyvästi kääp Wupelle tuo takki :)

Hanne kirjoitti...

tuollaista kovaa paksua vyötärökuminauhaa minäkin kritisoin tuossa tekstissäni. On se vaikeaa olla "pusakka", jonka pitäisi sopia melkein joka koiralle.

Hanne kirjoitti...

Tuo isompi on ihan liian pitkä Wupelle, on kuin teltta pojan päällä.
Luulen kans, että kehitystä on tapahtunut, muutenhan ei kauppa käy. Hyvä niin!