maanantai 16. helmikuuta 2015

Kuva-Mix
Voitteko kuvitella, että ikäiseni ihminen osaa tehdä tyhmiä hankintoja! En pätkääkään ajatellut, ostin vaan. Täällä hyasintit ovat ympärivuotisia kukkia eikä pelkkiä joulukukkia, kuten koto-Suomessa on totuttu. Kesäisin näkee kukkivia hyasintteja siellä täällä, ihmisten puutarhoissa sekä kaupungin istutuksissa.
Niinpä minä ajattelin, nyt kun keväisiä kukkia on kaupan, että ostanpa "hajusintin" raikastamaan huoneilmaa, ei tarvi hankkia mitään kemiallisia hajusteita jne. Kaipasin kevään tuoksua.
Innoissani ostin kaksi kpl, mutta en tullut ajatelleeksi, että kummassakin oli sipuleita 3 kpl. No, lämpimässä huoneilmassa ne muutaman yön yli kasvoivat pitkiksi, honteloiksi varsiksi, joita piti sitoa, jotta eivät ihan retkahtaneet.

Sitten ne kukat avautuivat! Tuoksu oli niin päällekäypää, että voin huonosti. Allerginen en ole, sen tiesin jo entuudestaan. Nämä kuusi hyasinttia tuoksuivat aivan uskomattoman voimakkaasti.
Kuinka voikaan hyvä, miellyttävä tuoksu suurena määränä olla kuvottavaa!
Toisen niistä vein meidän porraskäytävämme kukkapöydälle (joka nykyään on naapurinmamman käytössä, hän on innostunut kukkiin, luulin jo, että hänellä on ollut joku juhlapäivä. Ei ollut, vaan hän kertoi ostaneensa kaikki kukat itse. Niitä on nyt puolisen tusinaa siinä meidän pöytänurkkauksessa. Suon hänelle tämän ilon mielelläni. Yksinäinen vanhus kun on )

Ajattelin, että se yksi hyasintti  (= kolme sipulia!) riittää meille. Seuraavana aamuna olin pyörtyä, kun menin olohuoneeseen! Ei, ei, tämäkin hyasintti päätyi porraskäytävään.
No sitten, meidän porraskäytävämme, joka on sentään aika iso, tuoksui niin, että minulle tuli jo ovea avatessa paha olo ja se tuoksu tuli oven läpi sisälle eteiseen asti!
En jäänyt odottamaan kahden naapurimme mahdollisia valituksia, vaan jouduin poistamaan tuon valkoisen sieltä. Se on nyt ulkona parvekkeella, lienee liian kylmässä. Joko se kuolee ressukka sinne tai joudun heittämään sen pois.


Näin koisii Wuppe, Wuppe koisii näin...

tai sitten näin!


"Meidän" lampemme 5. helmikuuta 2015

ja 10 päivää myöhemmin.


Aurinkoisen sunnuntaipäivän kuvasatoa:


Puistossa jo viikko sitten, kohtitulevaa koiraa tarkkaillen.


Mikäpä mukavampaa, kuin maamyyrän keon päällä hajuja haistella!


Isäntä on innostunut ottamaan kuvia sylissä istuvasta Wupesta.


Ahaa, tuoltakin  tulee koira, nyt silmä tarkkana!


No, tuliks ny kaikki tärkiä sanottuu? Häh?13 kommenttia:

Myrsky ja Tuisku kirjoitti...

Wupella on hauskoja nukkumisasentoja, Varsinkin toi, missä on koivet oikosenaan ylöspäin.

Iivari kirjoitti...

Voe Wuppe ku on nii topakkana :D Ja tuo ensmäene nukkuma-asento naarattaa kyllä meetäe. Hupasan näkönen.
Hajusintit on nimesä verosija. Ykssii kukka haesoo nii että isompihhii huusholli hajustuu. Suati sittä kolome. No hyvä että sae nuapurin mummu hoejettavata :)
Eepä teellä paljoo talavesta tiijjä. On niin kevväesen näköstä.

Unknown kirjoitti...

Juu, Wuppe. Kyllä tärkeimmät tuli varmaan kirjattua. Ekassa kuvassa nukut asennossa, jonka minä teen käskyllä: kuole!
Haisusintit haisevat, valkoiset ja siniset voimakkaimmin. Meille pääsee aina jouluna vain yksi sellainen, ja se sijoitetaan hyvin tuulettuvaan vessaan. Hyasintti kestää kyllä muutaman asteen pakkasen, ellei keli koko ajan vaihtele pakkasesta reiluihin lämpöasteisiin.

Párekin Palvelijatar kirjoitti...

Pikkumies on niiiin tomerana ja tarkkana kuin vain pieni koira osaa. Mainioita kuvia!

Marja-Leena kirjoitti...

Hyasintti on ihanan kaunis, mutta olisipa niitä tuoksuttomina. Se tuoksu on todella pökerryttävä:) En yhtään ihmettele, että kannoit loppujen lopuksi parvekkeelle:) Tosin kyllä minä jouluksi yleensä ostan yhden hyasintin olkkariin tuoksumaan. Tänä vuonna jäi väliin.... Terkkuja Saksaan Ossilasta.

Hanne kirjoitti...

Ja vieläpä ihan päättömänä, kuten kuvasta näkyy!

Hanne kirjoitti...

Ajatteles, niitä hajusinttejä oli yhteensä 6 mukulaa! Niillä olisi hajustanut 6 huoneistoa...

Hanne kirjoitti...

Näin on, pieni koira on eräänlainen napoleon. Ilman uniformua.

Hanne kirjoitti...

En ollenkaan muistanut, kuinka vahva tuoksu hyasintilla on. Enkä ole kyllä koskaan enempää kuin yhden ostanut ja se on ollut ihan ok määrä. Nyt höperyydessäni ostin yht. 6 hyasinttia kaksioon...
Jäätävän tuuliset terveiset täältä, kylmää on, tuulen takia, muuten oiskin mukava sää.

Nella kirjoitti...

Hauska juttu, millaisiin "ongelmiin", olet kauniiden kukkien vuoksi joutunutkaan :D Itsellä kun ei ole tuoksujen suhteen mitään yliherkkyyksiä tai ne eivät yleensä milläänlailla häiritse, niin ei osaa tuollaisia juttuja oikein ottaa huomioon. Hyvä kuitenkin tiedostaa, että ne saattavat muille olla vaivaksi!

Jalo kirjoitti...

Hajustesintti on kyllä melkoinen haisuttaja, ainakin meikäläisen nenään! Samoin kävi liljan oksan kanssa, jonka viimeksi hankin, kodinhoitohuoneeseen oven taa lopulta päätyi, kun pää alkoi särkeä haisusta heti :/

Teillähän on siellä jo kevät pitkällä! Hassua, kun tuntuu, että matka on kuitenkin aika lyhyt, silti me täällä Suomessa ollaan niin paljon pohjoisemmassa...

Hanne kirjoitti...

Uskomatonta, kuinka vahva tuoksu joissakin kukissa on. Samaten linnut, ei talitinttiä voisi (eikä saakaan) pitää häkkilintuna, se laulaa niin kovaäänisesti. Luonnossa niin kukkien tuoksut kuin lintujen laulut hukkuvat maailman tuuliin, mutta sisätiloissa se on ihan eri juttu.
Täällä usein lämpötilat myötäilevät Turun lämpötiloja, lunta ei kylläkään ole milloinkaan yhtä paljon kuin Turussa toisinaan. Kyllä tuo 1000 km vaan on ilmastollisesti melko suuri ero, onhan etelä-Ruotsikin jo paljon lämpöisempi kuin Suomen rannikko. Talvi täällä on leudompi ja lyhyempi, tuulta on yhtä usein ja paljon kuin Turussa.

Hanne kirjoitti...

Aina ennen meillä on ollut kotona yksi hyasintti kerrallaan, nyt tuli ostettua 6 kpl. Vaikka en ole blondikaan... :)