maanantai 24. maaliskuuta 2014

Koiran valjaat

Totesin itseni taas kerran ihan hirveän tyhmäksi.
Koiria on aina ollut ja niitten parasta ajatellut.
Silti huomaan, että olen sittenkin ollut ainakin hiukan eksyksissä.
Oppia ikä kaikki.


8 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Tulipa uusia juttuja mullekkin, itse olen aina katsonut vain sen, ettei valjas kurista kurkusta (Ässällä sen huomaa aika helposti, kun se vetää kävellessä ja alkaa köhiä). Meillä on T-valjas, joten saattaa haitatakkin olan liikkumista. Ehkä pitäisi siirtyä Y-valjaisiin, nämä T-valjaat vaan ovat olleet niin helppoja pukea ja riisua. Olisi ainakin hyvä syy ostaa uudet valjaat ;)

Hanne kirjoitti...

Mulla ihan sama juttu, hyvä, että en ole ainoa... Tärkeää on ollut, ettei niska ja kaula tule kuristettua, olen itse kokeillut, miltä se tuntuu, saati sitten, jos vielä nykäistään tai temmotaan.
Onneksi valjaita kehitellään eteenpäin, huomioidaan uusia seikkoja, jotta koirilla olisi hyvä olla. T-valjaissa on olan lisäksi myös se vaara, että koiran kiskoessa se nousee liian ylös ja painaa henkitorvea.

Arttu kirjoitti...

HooPee, etkä ole tyhmä ollenkaan. Koirien valjaat ja vaatteet aiheuttaa mulle hankintojen jälkeenkin välillä päänvaivaa, jota ei edes kehtaa ääneen sanoa... "mitäs sitten kun ne hyvät valjaat on kurassa ja pitäis mennä lenkille, ostanko niitäkin kahdet..." =D

Ihanaa, tossa videossa oli juuri ne Rukka-valjaat, joita liputin :))

creek kirjoitti...

Olipas näppärä hihnakin tuossa videossa! Täytyy varmaan käydä ostoksilla ;)

Hanne kirjoitti...

Ei auta, tyhmä mikä tyhmä, mutta onneksi tiedonhaluinen. :)
Luulen, että nyt vasta se valjasrumba alkaa...

Hanne kirjoitti...

Meillä oli lapinkoirilla tuollainen joustava 15-20cm pätkä talutushihnan jatkeena, se esti liian pahoja nykäyksiä. Myöhemmin ne katosivat markkinoilta. Hyvä, että taas löytyy samankaltaisia!

Tuula kirjoitti...

Heip, onkohan noi filmin valjaat samat mitkä on Mustin ja Mirrin kotisivuilla eli Rukka Form Polar? Ollaan ihmetelty kun koira kiskoessa köhii, ostettiin eräät Hurtan valjaat mutta koira häviää näkyvistä kun näkee että ne otetaan esille. Nyt kun katoin filmin tajusin että ne voikin olla koiralleni (mäykky) epämiellyttävät.

Hanne kirjoitti...

Ylempänä kommentoivan Mai:n mukaan ne ovat joko
http://www.mustijamirri.fi/tuote/rukka-form-neon-valjas-keltainen/028830/ tai
http://www.mustijamirri.fi/tuote/rukka-form-polar-y-valjas-keltainen/028818/
Tuo video on kyllä hyvä, siinä selitetään se, mikä on tärkeää. Ainakin minulle avautui uusia asioita sen ansiosta.