lauantai 8. maaliskuuta 2014

Tapaamisia

Tämä valkea komeus tavattiin jo viime vuoden puolella.

Koirat tutustuessaan usein nuuskivat korvaa
vai kuiskaavatko jotain ehdotuksia...

Hanhoset eivät kiinnostaneet Wupia lainkaan.

Kaunis hanhipariskunta pesäntekopaikkaa etsimässä.

Puudeliuros tykästyi Wupiin Wupen alkumurinasta huolimatta.

Sitten tallattiin tannerta vierivieressä,
kunnes puudelin omistaja tuolla kauimpana edessä,
huomasi, että koiransa on "kadonnut".

Talonvahti.

Kaksi talonvahtia. (klikkaa kuva isommaksi)

Kevät tulee!

Meitin koiramaili on siistitty! Se on "ei kenenkään maata" ja oli kuin kaatopaikka.
Kirjoitin noottia puhtaanapitolaitokselle ja kas kummaa, tie on siivottu!
Ei kyllä kauan kestä, kun on taas roskia ja jätepusseja siellä täällä.
Hyvä, jos jatkossa käyvät edes kerran vuodessa siistimässä.

Pieni näyte, ajalta ennen siistimistä.

9 kommenttia:

Párek pakisee kirjoitti...

Onpa hauskoja kuvia. Ihanaa että uroksetkin tulevat toimeen keskenään. Párekillakin on muutamia urospuolisia kamuja, ja uusiakin ilmaantuu, jos tajuavat ettei Párekin alkuärinä merkitse taisteluunkutsua vaan on ilmoitus, että mun kuonolle et sitte kyllä hypi! ; )

Liftari kirjoitti...

Ihanalta näyttää tuo nykyinen asuinympärisstösi. Ja roskattomalta. Kauniita istutuksia ja puistomaista maisemaa missä kävellä. Kateeksi käy.
Kevät on tulossa tännekin. eilen illalla kuulin ja näinkin hämärästi kurkiauran. Sehän on sitten virallisesti kevät.
Nrsissit ja tulppaanit puskevat kukkapenkistä ylös. Tuskin jaksan odottaa niiden kukkia.
Wuppe tuntuu olevan mukavan sosiaalinen koira. Kavereita löytyy ja se on mukavaa. Ihan on poju solahtanut teidän arkeenne kuin olisi siinä aina ollut. Näin se elämä vain menee.
Terveiset sinne täältä Essilästä.

Marja-Leena kirjoitti...

Voi kuinka teillä on ihanan keväisen näköistä, orvokitkin jo istutettuina. Minä en yleensä laitakaan orvokkeja, kun saan ne kuolemaan tavallistakin nopeammin. Aika hurjan näköisiä talonvahteja, mur. Terveisiä Saksan maalle Ossilasta, M-L ja Ossi.

Hanne kirjoitti...

Wupella on omat kotkotuksensa passeleiden kavereiden suhteen. Joskus yllättäen ei tykkää ja päinvastoin. Mikä lie aina se syy, kemiat eivät kohtaa? Ja ihan viisaasti karttaa isoja koiria.

Hanne kirjoitti...

Meillä on kyllä hyvät koiramaastot täällä, mutta siisteydestä ei kannata puhua. Juuri tuo koiramaili on nyt jonkin aikaa siisti, kun just siivottu, mutta muuten täällä on kyllä aika roskaista joka paikassa.
Saksalaiset ovat tunnetusti siistiä kansaa, mutta näissä kaupunginosissa, kuten meillä, joissa suurin osa asukkaista on taustaltaan ulkomaalaisia, niin roskastaminen on heille itsestäänselvyys. Ovat tuoneet sen tavan omista maistaan. Pakko hyväksyä.
Kovasti odotan minäkin kevättä ja että saa laitettua parvekkeen kesäkuntoon. Viime vuonnahan ei täällä ollut kevättä ollenkaan, takatalvi nääs ja nyt on odotukset korkealla Ja oma terveyskin parempi kuin viime vuonna.
Essilän väelle etelänterveiset, jospa se auttaisi tuota kevään tuloakin!

Hanne kirjoitti...

Ei minullakaan ole koskaan ollut orvokkeja. Haudalle olen vienyt, kun kestävät kylmiä öitä, hautausmaan omat kukkaset kun laitetaan aina niin myöhään haudoille, että orvokki on ollut hyvä väliaikakukka.
Täytyy malttaa mielensä ja odottaa oikeaa ajankohtaa, jolloin uskaltaa laittaa parvekkeelle kukat, ettei yöpakakkaset niitä tapa.
Terveiset Ossin porukalle!

creek kirjoitti...

Paljon kivoja erilaisia koirakamuja :)
Sielä päin on ilmeisesti hieman höllempää tuo koirien irtipito, mitä täälä Suomen maassa? Vai onko se sallittua vain tuollaisella "ei kenenkään maalla", -vai myös "hoidetuilla" alueilla (puistoissa, rannoilla tms.)

Hanne kirjoitti...

Katsoin oikein netistä, että täällä Hampurissa on 207 koirapuistoa (asukasluku noin 1,7 milj.) ja ne ovat siis isoja puistoja ilman mitään aitoja. Niissä on lupa pitää irrallaan tottelevaisuustestistä kunnialla selvinneitä sekä joitakin poikkeusluvalla. En tiedä tuosta testistä enkä poikkeusluvista sen enempää. Eihän noissa puistoissa ole mitään vartijoita, joten täytyy olla varuillaan, ei voi luottaa, että kaikki siellä juoksevat koirat olisivat kilttejä ja tottelevaisia. Ihanan suuria ovat nuo puistot kyllä. Monissa on myös grillausmahdollisuus ja lasten leikkikentät yms. eli puistot eivät ole pelkästään koiria varten, vaan kaikille ihmisille tarkoitettuja.
Suomessa taas on villiä luontoa enemmän, jossa tietenkin laki määrää koirien kiinnipidosta. Kuka sitä lakia noudattaa ja kuka ei...
Uimarannoista tiedän sen verran, että on olemassa erikseen koirarantoja kuten Suomessakin, ainakin Turussa.

creek kirjoitti...

Ohhoh, sielä on koirapuisto poikineen! Mutta niin on asukkaitakin. Hankalahan tuommoista on valvoa, omistajien harkinnassa soveltuuko koira puistoiluun vai ei. Vaikkei soveltuiskaan, niin eipä kaikki välitä :/

Totta, täällä ryteikköä enemmän ja myönnän etten noudata..