lauantai 22. maaliskuuta 2014

Pohdintaa valjaista

Tämä valjasruljanssi jatkuu, jatkuu... Wupen kokoiselle ei tunnu sitä hyvää valjasta löytyvän. Ei sitten millään.

Chihuahua-rotuisille on syntynyt maailmanlaajuisesti tarvikkeiden valmistajia, kuin sieniä sateella. Runsaasti löytyy shoppeja netissä. Näyttää olevan hyvä bisnesidea.
Raaka-aineita tarvitaan vain pieniä määriä ja liian moni chihun omistaja pitää koiraansa leluna, babynä, superlemmikkinä, jolle voidaan ostaa todella kalliita tarvikkeita. Monissa chihun valjasmalleissa on kiinnitettynä "jalokiviä", värit ovat hempeitä babysävyjä tai kultaa, hopeaa, kimaltelevaa. Pedit ovat ylellisen näköisiä, samettia, silkkiä, roosaa, koristeltuja...


199,90 euroa
Lisäksi on yleisesti tunnettu tosiasia, että chihuille on vaikea löytää sopivia valjaita. Voisi sanoa, että jokainen chihu on itsensä kokoinen ja mallinen, toisin kuin useat muut rotukoirat.
Wupen kasvattaja lähestyi minua varovaisesti ja ystävällisesti aiheena Wupen valjaat. Hän ehdotti, että hankkisimme Wupelle muunlaiset kuin esim. tuo Julius K-9 valjas. Hän oli kuvista nähnyt, että Wupen valjaat peittävät olat (olkapäät) ja se tietenkin haittaa, vaikkakin vain vähän? liikkumista. Siitä sainkin sitten syyn tutkiskella lähemmin noitten valjaiden istuvuutta.


Betsi - vänttiset

Vertailin kuvia koirista, joilla on valjaat yllä. Vänttiset eli lempivaljaani näyttävät istuvan erinomaisen hyvin Wuppea isompien koirien yllä. Tästä esimerkkeinä Betsi, Hessu ja Vili.
Niillä jää ymmärtääkseni olka paljaaksi eli valjaan mikään osa ei vaikeuta etujalkojen liikettä. Olenko oikeassa? Koiran anatomia ei ole minulle kovinkaan selviö.


Hessu - vänttiset

Vili - vänttiset

Sen sijaan Wupen valjaat istuvat eri tavalla. Niitten lukko on vatsan alla siitä syystä, että siten se ei häiritse etujalkojen liikkumista, kuten oli Vililläkin. Isoilla koirilla vänttisten lukko on sivussa. Kuitenkin tuo rintavyö kulkee osittain olan päältä. Vai kulkeeko?


Wuppe - vänttiset

Sitten tuo Julius K-9 valjas. Yhtä helppo pukea päälle kuin vänttiset ja kivan näköinen. Näyttää istuvan ison koiran päällä niin kuin pitääkin. Wupen yllä se peittää olat. Murr.


Ison koiran Julius-valjaat.

Wuppe ja Julius-valjaat.


Hyviksi havaitut
-ainakin malliltaan

Tilasin tällaisen huippuhyvän valjaan. Jättää olat vapaiksi, on äärimmäisen helppo pukea päälle, jopa meidän isäntämme hallitsee sen... Valjas on aivan erinomainen, erittäin huolellisesti valmistettu, pehmeä hihnalaatu, mutta jos talutushihnan kiinnittää tuohon siihen varattuun lenkkiin, niin pienen nykäisyn tapahtuessa, Wuppe lentää kuonolleen, väittää meitin isäntä. Se lenkki sijaitsee hänen mielestään aivan liian takana. Kaikki remmit ovat säädettävissä, paitsi tuo pikkupätkä niskan ja vatsaremmin välissä. Minä kylläkin osaan taluttaa Wupia tämän valjaan kanssa, en tiedä, mitä virheitä isäntä tekee, kun marmattaa... Hän ei siis halua käyttää Wupella näitä valjaita ollenkaan, ainakaan vielä.


Wuppe ja together-valjas.

 together-valjas avattuna,
todella helppo pukea!


Esite


Wupen heilalla on ilmeisesti kissavaljaat, ja tuo lenkki on aika takana,
jos tämä typy osaa kävellä kaatumatta kuonolleen,
niin miksei Wuppe osaisi?

Wuppe ja Puppia-valjas

Puppia-Soft-valjaat istuvat hyvin, olkapäät jäävät vapaiksi ja talutushihnan kiinnitys on hyvä. Tämän valjaan pukeminen on helppoa, Wuppe ei tosin pidä toimenpiteestä, koska pää täytyy työntää tuon kauluksen läpi. Hiukan on nafti  mitta, koska Wupen pää on rotuominaisesti pallon mallinen.


            Wuppe ja Trixie "Modern Art"-valjaat

Nämä valjaat löysin edullisesti Ebaystä. Malli on erinomainen, helppo pukea, mutta tämä pienin koko on liian ronskin oloinen. Hihnamateriaali on paksua ja jäykkää, lukot yms. ovat isoja. Huoh. Em. syistä emme käytä, valitettavasti. Olisi muuten suosikki.


Trixien pentuvaljas

Seuraava siirto oli löytää pentuvaljaat, ehkäpä Wupi onkin "pentu", eikä vain pikkukoira. Löysin suomalaisen tarjoajan nettisivuilta edellisen kanssa samaa mallia olevan Trixien pentuvaljaan, jota en tässä pienimmässä koossa löytänyt enää mistään Saksasta, niiden valmistus on kuulemma lopetettu.Valjaat ovat nyt saapuneet, sopivat, ihanan pehmeää materiaalia, pienikokoiset lukot, mutta jalkojen välistä kulkeva hihna oli liian pitkä eikä säädettävissä. Lyhensin sen sopivaksi ihan vaan ompelukoneella ommellen.


Ja edelleenkin pidän vänttisiä hyvinä,
vaikka pohdin niitäkin kriittisesti.


Haaveissa

BUDDY BELTS


Nämä Buddy Belts-valjaat ovat mainion oloiset. Valmistettu huolellisesti pehmeästä nahasta, kokoja riittää isollekin koiralle. Liike on Sveitsissä ja myös online. Hinta on päätähuimaava, 50-90 euroa. En ole raaskinut tilata. Ainakaan vielä.
Tässä alapuolella vastaavan näköiset, myös nahkaa, "jalokivellä" tai ilman. Tulevat vissiin USA:sta. Niissä on neppari vatsan alla. Pysyykö sellainen kiinni? Hinta 50-60 USD.
Bucky-Belt

Myyntiin


Myyntiin.

Wupen liivimalliset valjaat (sekä kahdet Juliukset), joihin kaikkiin ihastuin kovin, aion ehkä laittaa myyntiin. Muuten lahjoittaisin ne Hampurin eläinsuojeluyhdistykselle, mutta heillä on jo pilvin pimein lahjoitusvaljaita yms.

Liivimallisten hiha-aukot olivat liian avarat Wupelle, kävellessä valahti vahingossa jalat pois niistä aukoista. Wupella kun on sellaiset ohuet kanankoivet, ressukka pieni. Syynä enemmänkin se, että valjaita ei saa niin tiukkaan kiinni kuin olisi tarpeellista, ovat siis liian isot kooltaan. Pienempää kokoa ei ole. Pitkä- ja/tai tuuheakarvaiselle koiralle ihan hyvä valjasmalli sekä myös tanakkajalkaiselle lyhytkarvaiselle. Nuo liivimalliset ovat mukavasti vatsapuolta lämmittäviäkin.

Tämä on todellista arjen draamaa. Ikinä ei ole tarvinnut pohtia valjaita meidän koirille. Tilattiin vänttiset ja sillä hyvä. Ennen vänttisten aikakautta oli koirillamme muunlaisia, myös ns. puolikuristavia pantoja, mutta ei niitä etsiä eikä vaihtaa tarvinnut.25 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

No onpas valjashaasteita. Kuvan perusteella Together-valjaassa tosissaan lenkki on aika takana, mutta saisiko sen siirrettyä tai voisiko muuten toteuttaa siihen niskan kohdalle? Rukka mini comfort - valjaat taitavat muistuttaa Puppia-valjaita? Ne ovat sopineet monelle pienelle koiralle ja kissallekin.

Marja-Leena kirjoitti...

Siis minun suosikit ovat nuo, joista isäntä tykkää vähiten. Ne eivät paina eivätkä "ahista" mistään kohtaa lavoista. Mitä se haittaa vaikka se remmi tulee kovinkin taakse. Ihan en nyt usko tuohon "nenälle kaatumiseen":) Ossin parhaat valjaat ovat aikalailla tuon malliset. Ompeleeko Peikkometsän kirjoittaja chichuille valjaita? hänellähän on niitä lauma, vaikka varmaan juoksentelevatkin pihalla vapaana. Terveisii Saksan maalle M-L ja Ossi.

creek kirjoitti...

Sama täällä, minä liputan noita Y-valjaita. Ne ei peitä lapaa eikä olkapäitä, tukevat oikeista kohdista mikäli tökkäävät ja ovat samaa mallia mitä koiran turvavaljaat autossa. <-turvallisimmat?
Minillä oli aikoinaan aluksi T-valjaat, mitä pidin hyvinä. Kunnes myös aloin vähän tutkiskelemaan ja selvis, ettei ne ainakaan Minin rakenteelle käyneet. Meni liian alhaalta se "stoppari" (poikki menevä nauha) ja näin haittas lapaa.

Ostin turvavaljaat (y-valjaat) jotka oli tarkotettu alunperin autoiluun, mutta ne toimi mainiosti myös normivaljaina. (kyseiset valjaat on "100-vuotta vanhat", silti ne on edelleen käytössä Sunnalla autossa. Ovat säädettävät ;))
Hyvin kestävät siis ovat ja toimivat. Kun halusin hienommat, tilasin mittatilauksena nämä: http://minipommi.blogspot.fi/2011/04/vaate-testailua-ja-ensimmaiset-pikku.html
Eikä ollu mitään kukkaroa kaatavaa mittatilauksenakaan :) Aluksi tekijä ei ollut varma onnistuuko Y-valjaat niin pienillä mitoilla mitä Mini oli, ei ollut koskaan tehnyt. Mutta kun en huolinu T-valjaita, hän suostui kokeilemaan ja mainioisti onnistui!
Nuo kyseiset valjaat on vieläki mulla. Ei istunu Sunnalle pikkusenakaan, Minin rakenteellehan ne on tehty ;)

Párek pakisee kirjoitti...

Párekilla on kahdet Vänttiset, jotka olen tilannut valmistajalta antamalla mitat. Ihan hyvin toimivat. Kiinnitän erityistä huomiota siihen, ettei valjaat tai niiden lukitus ole liian lähellä koiran kainaloita. Esittelemistäsi valjaista minusta parhailta näyttävät together valjaat. Nyt on muutama kasvattaja siirtynyt tuohon malliin, jossa nimenomaan on kiinnitys hyvin takana. Harkitsen sellaisten valjaiden hankkimista.

Jalo kirjoitti...

Kieltämättä nykyisissä valjaissa näyttää, että saattavat haitata liikkumista, mutta esimerkiks toi Together näyttää oikein mukavalta! :)

Meillä on käytössä Ratian kuvioimat (en pidä kuviosta, enkä suuresti Ratiastakaan, hankittu puhtaasti istuvuuden takia nämä :D) Top Caniksen pörrövaljaat, ovat kyllä ekat jotka oikeasti istuvat Jalolle hyvin, Hurtan ja Joken valjaissa hihna tuppaa menemään liiaksi kainaloon ja hiertää siellä sitten inhasti.

Kesäks olis vaan kiva saada vähemmän lämpöiset ulkoiluvermeet, oiskohan näitä saatavilla ilman pörrökarvaa...

http://www.mustijamirri.fi/tuote/topcanis-ratia-y-valjas-sininen/031139/

Edesmenneellä kissalla oli muuten hyvin together-valjaiden tyyppiset valjaat, kisuhan oli siis Jalon kokoinen ja ongelmaksi tuli useimpien valjaiden kohdalla heikot säätövarat. Kannattanee tsekata kissojenkin puolta sillä silmällä, josko sieltä löytyisikin hyvillä säätövaroilla olevat valjakset! :)

Arttu kirjoitti...

Minä olisin valjaissa kriittisin koiran kainaloiden suhteen. Pienen koiran lavat ovat tietty myös hennommat, ja Julius-valjaat näyttääkin vähän panssarilta... Suositut Vänttiset menee kainaloihin. Pieni koira kipittää vielä niin tiuhaa tahtia, että olipa nahka miten pehmeää tahansa, kainaloissa tuntuu ikävältä, jos siellä hiertää koko ajan joku ylimääräinen.

Miksi luovut liivimallisista? Ne näyttävät Puppian lisäksi mukavilta. Mutta onko niissä tarpeeksi "pitoa", kun koira innostuu?

Ihan ykkösenä vaihtoehdoistasi pidän myös Together-mallia. Jos koira siinä lentää nenälleen, voi olla, että se vaan innostuu isännän kanssa lenkkeillessä niin, että painopiste (päänuppi :) tekee tepposet =D Mutta pienellä koiralla on etua siitä, että hihnan kiinnitys on taaempana. Hihna ei sotkeudu niin helposti etujalkoihin lenkillä, eikä ole muutenkaan tiellä, kun koira puikkelehtii tien ohessa pusikossa ja palaa äkkikäännöksillä takaisin (kokemusta on!).

Tässä linkki meillä parhaiten toimineisiin valjaisiin:
http://www.mustijamirri.fi/tuote/rukka-form-polar-y-valjas-keltainen/028818/
Materiaali on "karua" verrattuna nahkaisiin yms, mutta tarpeeksi leveää, hihnan kiinnitys sopivan kaukana ja mahan alla menee pehmentävä palanen. Säätömahdollisuus on kaulan- ja mahanympäryksessä. Eikä mene kainaloihin ;)

Meillä on myös tällaiset valjaat:
http://www.lemmikkistore.fi/zero-shortvaljas-p-8005.html?gclid=CNvn7Z2gqL0CFcHUcgodk5MAIg
Löysimme nämä messuilta ja ne tuntuvat koiran päällä oikein mukavilta.
Parempi kuva: http://hevostelua.wordpress.com/2013/07/21/lenkkeily-on-valineurheilua/

Sitten löytyy tällainen linkki, jossa on mittojen mukaan itsetehtyjä pantoja ja valjaita:
http://www.helmipanta.com/albumi/valjaat/
Tekijän pannat ovat superhuolellista ja laadukasta työtä, pehmeää nahkaa ja pehmustetta, suosittelen! Punos- ja koristenauhavaljaat näyttää mukavilta :)

Paasaukseni lopuksi tunnustus: Olen harkinnut tilata Artulle mittojen mukaan tehdyt valjaat, joissa olis muutama niitti/timantti...

Liftari kirjoitti...

Voi tuo peti ois kuin Tiukulle luotu, mutta vaaleanpunaisena. Voin vain kuvitella rinsessan ilmettä, kun hän siihen köllähtäisi nukkumaan.
Jo on valjaita koeteltu !! Mutta mitä sitä ei rakkaansa eteen tekisi. Hyvä idea pistää turhat myyntiin, sillä ostajillekin on helpompi kuvitella niitä oman rekkunsa ylle, kun on nähnyt Wupen päällä noita ja tietää suurinpiirtein koon. Täytyy olla kyllä samaa mieltä, että valjaat on hankala ostos. Sen olen oppinut Messisen kanssa etten osta ilman häntä niitä lainkaan. Ne on parasta saada kokeilla ylle. Sillä vaikka malli näyttäisi hyvältä, se voi olla päällä ihan toinen.Meidänkin laumassa ollaan niin erimallisia ja kokoisia kropaltaan, että ojaan mennään jos ei niitä soviteta.
Itse käytän mieluummin valjaita, tytär mieluummin kaulapantaa. Minä kuulun siihen koulukuntaan, jonka mielestä panta rasittaa niskan ja kaulan nikamia. Vljaat säästävät niskaa ja kaulaa varsinkin tilanteessa,jossa koira tekee äkkinäisen liikkeen.
Nykyään todella löytyy jo kaikenlaista ihanaa näille karvanaperoillemme. Työllistävä vaikutus siis lemmikeillämme. Eivät todellakaan ole turhakkeita siis millään tasolla.

Terkkuja Wupelle ja suukkoset Messiseltä.

Myrsky ja Tuisku kirjoitti...

Jösses, ku onkin paljon valjaita. Meijänkin pitää lähtee kaupoille, ku ilman sovitusta ei kyl saaha istuvia. Vänttinen asuu jossain meilpäin, joten Koiramamma ja äippä aiko lähtee kesällä meijän kans ettimään hänen tehdastaan.

Hanne kirjoitti...

Juu, valjaita on joka lähtöön. Together-valjaissa voi laittaa hihnan myös kaulaa lähempänä olevaan lenkkiin, joka ei ole kuitenkaan siihen tarkoitukseen olemassa. Talutus käy ihan hyvin silläkin tavalla.
Katselin noita Rukka mini-valjaita, niissä on sama periaate, toteutus ulkoisesti toisenlainen. Ihan hyvä malli.

Hanne kirjoitti...

Peikkometsä valmistaa myös valjaita, sieltä on kyllä hankala tilata sen vaihtovaikeuden takia, posti kulkee hitaasti ja ehkä myös epävarmasti. Pitäisi olla täysin varma siitä sopivuudesta.
Minulla on se paha vika, että olen niin tottunut vänttisiin, että uutta on vaikea oppia tykkäämään, eiköhän se ajan kanssa suju.
Terv. minä ja Wuppe

Hanne kirjoitti...

Mini taisi olla samaa kokoluokkaa kuin Wuppe, pörröisempi vain. Paksu turkki toisaalta helpottaa valjaiden hyvää istumista, kun se turkki toimii pehmusteena, lyhytkarvaisella valjas on kokonaan kosketuksessa koiran vartaloon.
Meillä ei ole mahdollisuutta lähteä ympäri Hampuria eläinkauppoihin kokeilemaan sopivia valjaita, siitä tulisi tosi pitkä ja hankala matka, meiltä keskustaan on 14 km ja sieltä käsin joutuisi koluamaan läpi suur-Hampurin liikkeet, jotka sijaistevat kaukana toisistaan.
Kun hyvät löytyvät, on se suuri onnenhetki, ihan oikeasti! Kävin lukemassa linkin kautta sinun ja Minin "onnenhetkestä". :)

Hanne kirjoitti...

Meidän Vilin ja Wupen vänttiset ovat myös olleet mittatilausvaljaita, ainoastaan lapinkoiriemme valjaat ostettiin suoraan kaupasta.
Nuo Together-valjaat lienevät perusteellisen kehittelyn tulos. Firman ainoa valjasmalli, saatavana kaikenkokoisille koirille. Firman perustaja Clarissa von Reinhardt on koirankouluttaja ja kaikin puolin koiriin perehtynyt ihminen, kirjoittanut lukuisia koirakirjoja (mm. Anders Hallgrenin kanssa) ja pitää kursseja sekä ylläpitää kodittomien koirien kotia sekä myös omaa kirjakustantamoa. Osa valjaiden tuotosta menee tälle koirakodille.

Hanne kirjoitti...

Meidän Villle sopivat nuo vänttiset eriomaisesti, muita ei ehtinyt lyhyen elämänsä aikana tarvitsemaankaan. Eli en ole tottunut siihen, että täytyy etsimällä etsiä valjaita koiralleen...oppia ikä kaikki. Täytyy tsekata vielä nuo kissavaljamarkkinat.
Minulla ei ole itselläni mitään kokemusta kissojen valjaista, mutta muistan, että aikoinaan vänttisen kissavaljaat pärjäsivät hyvin testeissä.
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/02/28/kissat-testasivat-ulkoiluvaljaita

Hanne kirjoitti...

Liivimalliset ovat Wupelle liian isot, pienempiä kokoja ei ole. Jalkojen hiha-aukot ovat isot, mikä on hyvä asia, ettei pääse hiertämään, mutta kun valjas jää liian löysälle vartalon ympärille, niin Wupen jalat eivät pysy siellä, missä pitäisi. Liivimallisissa on kunnon lukko ylhäällä, keskellä selkää, joten se ei pääse haittaamaan ja on kyllä vahva pitämään riehakastakin koiraa.
Linkeistä iso kiitos!
Ja vai Artulle jalokiviä! Jopas jotakin. Ei siinä mitään, ihan nätti idea. Kun niistä mainitsin, niin ärsytti se, että muutamien shoppien tarjonnassa kaikki valjaat olivat "timantein" koristeltuja, mieluisampaa olisi ollut vaihtoehtona ilman koristeita ja koristelujen kera.
Ja yksi jalokivi ei miestä pahenna. Eihän, Arttu?

Hanne kirjoitti...

Kuulehan, tuollaisia koiranpetejä löytyy ihan varmasti myös roosan värisenä, kelpaisi varmaan Essillekin?
Essin rotuiset ovat tosiaan myös mitoiltaan ja tyypeiltään melko erikokoisia turreja, toista se on joku perusdobermanni, jonka rakenne on vakio. Vaikeaa on noitten valjaiden kanssa. tyttäresi mielipiteestä voin sanoa sen verran, että pannat ovat kyllä paljon nätimpiä kuin mitkään valjaat, mutta jaan sinun mielipiteesi valjaitten eduksi. Ajatteles, minun ihan ensimmäisellä koirallani oli jo valjaat, -50 luvun lopulla. Muistaakseni niitä oli jo silloin monilla koirilla, vaikka ei ollut Turussakaan kuin pari eläinkauppaa, yksi kummallakin puolella jokea. Turkulaisethan on tunnetusti edistyksellistä väkeä... :)
Wuppe lähettää nimikummilleen terveisiä ja lentosuukkoja Essille! ♥

Hanne kirjoitti...

Juu, voisin perustaa valjas-shopin.
Teillä onkin sitten kesällä kiva reissu tiedossa Koiramamman ja äipän kaa. Sanokaa äipälle, että vänttisen valjaat (Vänttisen valjaat - Arja's art) löytyy mm. myös Facebookista. Esimakua sitä kesän reissua silmälläpitäen. :)

Arttu kirjoitti...

Hmmm... jos sittenkin pari niittiä ;) Olis miähekkäämpää :)

Arttu kirjoitti...

Vielä korjaus: malli on melkein sama, mutta ne Rukka-valjaat olikin nämä heijastavat:
http://www.mustijamirri.fi/tuote/rukka-form-neon-valjas-keltainen/028830/
Noissa on 3 tikkausta heijastavalla langalla kaikkialla, ja materiaali on neon-väristä, näkyi yllättävän hyvin puolihämärässä metsässä illalla; koira ei päässyt hukkaan :)

Toivon, että löydät Wuppelle parhaat mahdolliset valjaat, tiedät tunteen, kun ostan aina vaan uusia, enkä ole koskaan tyytyväinen. Näihin viimeisimpiin kyllä olen ollut, mutta pitäähän niitä silti olla muitakin varalla... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Me saatiin tänään Vänttisen 00 kokoiset valjaat meidän chihupojalle 6 kk, Vänttinen laittoi lukon sinne vatsan alle. Valjaat on ok, hiukkasen arvelluttaa kun ne ovat aivan kainalossa, hankaako... Lisäksi ne menevät vain hetken aikaa, koska pääaukko tuntuu jo nyt pieneltä. No pidetään näitä hetki, itse olen miettinyt noita Puppian valjaita. Meidän tipsutytöillä on Vänttisen valjaat ja ne istuu hyvin, ei hankaa kainaloita.
T. Pia

Hanne kirjoitti...

Minulla on sama kokemus, että tipsulle vänttiset sopivat oikein hyvin, mutta chihulle ei. Chihun ruumiinrakenne on ihan erilainen kuin tavallisen koiran, rintakehä on pyöreämpi kuin muilla roduilla. Vänttisen kissavaljaita olen ajatellut, mutta en ole sanoista tekoihin asti päässyt.
Puppiasta tykkään, meillä on useammat samanlaiset kastumisen varalta. Eräässä blogissa oli kivat valjaat chihuilla, käy katsomassa
http://pennustakoiraksi.blogspot.de/2014/03/kolme-rampaa-ja-yksi-pentu.html
Chihut ovat keskenään myös niin erilaisia kooltaan ja rakenteeltaan, että yleispätevää neuvoa valjaitten suhteen ei oikein ole olemassakaan.
Lykkyä tykö!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa, niinhän se sitten osottautui käytännössä, että ei meidän chihupojalle Vänttiset sopineet. Valjaita käytettäessä malik käveli jotenkin oudosti ja kotona kun katsottiin niin kainalot punoittivat, siis rintaremmi hankaa kainaloita mitä osasin odottaa koska se todellakin on niin kainalossa. Seuraavaksi meillä kanssa testataan Puppian valjaita, tilaukseen pitäisi laittaa. Kivat valjaat todella tuolla linkittämässäsi blogissa, mitkäköhän lie ?

Hanne kirjoitti...

Olisi kivaa, jos vänttisen valjaita olisi myös y-valjaina, ne sopisivat todella hyvin chihuahuallekin. Ovat niin ihanan pehmeästä materiaalista valmistettuja, ettei mukavampia löytyne.
Tässä kysymäsi linkki ja koirien omistajan selostus lisänä.
http://www.mustijamirri.fi/tuote/hurtta-pro-pehmustettu-y-valjas-punainen/017249/
"Naavalla (koirista vaaleampi) on päällään pienin koko 35 cm (rinnanympärys) ja Hillalla (punaisempi, isompi) koko 45 cm. Nuo ovat parhaat valjaat, mitä olen löytänyt enkä muita ole kaivannut. Hillalla valjaat ovat olleet käytössä jo pian neljä vuotta, Naavalla pian kolme vuotta."
Puppia on superpehmeä valjas, kastuu kyllä sateella ihan läpi, muuten ihan ok. Olen just kirjoittamassa parista valjasmallista blogiin, julkaisen heti juhannuksen jälkeen.
Lykkyä tykö hyvien valjaiden valintaan, ei ole helppoa, ei!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Eksyin blogiisi kun (yllätys yllätys) en löydä chihulleni mistään sopivia valjaita. Milo on 6-vuotias ja vain 1,7-kiloinen pikkukaveri, joka onnistui riehaantuessaan saamaan niskanikamaan välilevyn pullistuman. Eläinlääkäri suositteli meitä siirtymään pelkästään valjaiden käyttöön. Valjaat ovatkin pantaa paljon turvallisemmat menovermeet, mutta turhaan olen etsinyt tämänkokoiselle koiralle oikeasti toimivia valjaita. Toiselle, 4,5-kiloiselle tiibetinspanieli-mixilleni olen ostanut joskus Best Friend gear -merkkiset pehmustetut y-valjaat marketista sen kummempia pohtimatta, ja ne ovat olleet älyttömän hyvät valjaat. Mutta hittolainen, kun niitä valjaita ei saa tarpeeksi pienikokoisina chihuille, tai ainakaan tälle meidän tapaukselle. Rinnanympärystä saa kyllä säädettyä, mutta rinta-kaula -välinen alue jää liian pitkäksi.

Kävin siis ostamassa Mustista ja Mirristä Hurtan pehmustetut Y-valjaat pienimmässä koossa, juuri nuo joita Hanne ylempänä suosittelee. Mutta ne olivat ihan liian tönkköä materiaalia sirolle pikku-chihulle, askeltakaan ei näissä valjaissa suostuttu kävelemään. Valjaat eivät muutenkaan istuneet tarpeeksi hyvin, koska rinta-kaula -välistä aluetta ei näissä valjaissa saa säätää. Kävin vaihtamassa valjaat Rukan Mini comfort -valjaisiin, otin myyjän suosittelemana koon S. Mutta jestas kuinka iso lukko näissä valjaissa on. En ole koskaan nähnyt näin isoa lukkoa näin pienissä valjaissa. Vaihtoon siis lähtevät. Mustissa ja Mirrissä ei vain taida oikein muita valjaita sitten ollakaan. Vinkkejä hyvistä nettikaupoista otetaan vastaan... :)

Hanne kirjoitti...

En yhtään ihmettele, ettet löydä sopivia valjaita koirallesi! Noin pieni kooltaan. ♥
Oletko tutkaillut kissavaljaita? Kaninvaljaita? Niidenkään sopivuudesta en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta ovat kuitenkin pienille eläimille suunniteltuja.
Laitan sinulle muutamia linkkejä, ehkä niillä pääset alkuun.
Oletko Facebookissa? Siellä on ryhmät "Suomen Chihuahua -omistajat" ja "Chihuahua - Finland", niissä voi kysellä vinkkejä muilta chihujen omistajilta.

https://www.facebook.com/groups/5637094721/
https://www.facebook.com/groups/381731558031/?fref=ts
http://www.magicminidog.com/tuotteet.html?id=18/298
http://www.zooplus.fi/shop/kissat/luukut/valjaat/142822
http://www.michilandia.com/13
http://www.tassutalli.com/tassutalli_verkkokauppa/pentuvaljaat-p-1150.html

Toivotan sinulle lykkyä tykö sopivien valjaiden löytymiselle, on kuin neulaa heinäsuovasta etsisi. Jos/kun löydät sopivat, niin tule kertomaan!
Rapsutuksia pikku-Milolle!

Hanne kirjoitti...

Tässä kaikki, mitä tähän mennessä olen valjaista kirjoittanut:
http://prange.blogspot.de/search/label/valjaat