sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Vähäsanaista kerrontaa


Välipalaksi mäyräkoira :)

Tämä on vanha kuva. Siinä on kolmen koiran välipalaksi uhrautunut mäyräkoira Tytti. Ei maar. Kolme urosta siinä leikkivät Tytin kanssa. Vasen ja oikea koira ovat minun omiani, edesmenneet Niilo ja Hessu, keskimmäinen samojedi sekä mäykky ovat ystäväni koiria.


Kohtaaminen

Hanhiperhe lähdössä uinnille, äiti ensimmäisenä,
isä viimeisenä laskee lapset, että ovatko kaikki tallella.

Valonsädesuihkussa

Maalaismaisemaa (etsi koira)

Tangon tahdissa  ♪♫♫♪Tämä meidän Wuppe Wegetaristi keksi syödä parvekkeella lattialla olevan pelarkuunin kukinnosta varisseita terälehtiä. Niitä oli kolme kpl lattialla ja katsoin mykistyneenä, kuinka Wuppe söi ne toinen toisensa perään! Sitten Wuppe aikoi jatkaa syömistä suoraan kukinnosta, jolloin murahdin kielloksi ja syöksyin tietokoneelle. Mieleeni välähti näin jälkijunassa, kiitos taas kerran, pitkien piuhojen, ties vaikka pelarkuuni olisi myrkyllinen!
Löytyi kahdenlaista tietoa, ihmiselle myrkytön, kissalle, hamsterille, kanille ja marsulle myrkyllinen ja koiralle sekä-että. Ei sen enempää tietoa löytynyt, ehkäpä kukan terälehdet ovat siitä vähemmän vaarallisesta osasta kasvia. Päätin luottaa HUS:in kasviluetteloon.


Joko jatketaan matkaa?

Wuppe ei lenkillä istuskele, ei ollenkaan eikä missään. Ei osaa asettua, vaikka lenkittäjä istahtaakin penkille. Wuppe ei moista ymmärrä, kotona on kyllin aikaa maata ja istua, ulkona kävellään. Joko mennään?


Uusi sievinen harjoittelee


Opaskoiran varastaminen alkuvuonna.


Uhri
Alkuvuodesta kerroin täällä Hampurissa tapahtuneesta syntymäsokean miehen opaskoiran törkeästä varastamisesta. Nyt tapaus oli oikeudessa ja syyllinen sai 8 kk ehdollista vankeutta. Syylliseksi todettu mies vakuutti syyttömyyttään. Kuitenkin hän oli samana päivänä ollut sanaharkassa uhrin kanssa, syyttäen häntä huonosta koiranpidosta, koira oli hänen mielestään liian laiha. Opaskoira löydettiin syyllisen kotoa, mies oli onneksi kohdellut koiraa hyvin.
Lukijakommentoijat olivat tuomiosta pettyneitä. Avuttomaan henkilöön kohdistuneesta rikoksesta laki sallii paljon suuremman rangaistuksen.

Tuomittu
12 kommenttia:

Párek kirjoitti...

Olipa hyvä lukea tuosta pelargoniasta, meillä on niitä pari parvekkeella silla korkeudella, että hyvin Párek yltäisi maistelemaan. Ei ole ainakaan vielä ollut niistä kiinnostunut. Täytyy pitää tarkasti silmällä, ettei ala niiden lehtiä pureksia.
Jännä kuva mäykystä isojen kavereiden ympäröimänä. Hurjan näköinen tilanne, vaikka ilmeisen harmiton. Miten lie mäyräkoira tilanteen kokenut.

Wupen tanssikuva on mainio! Parkettien partaveitsi. Ja uusi sievinen on niin topakkana vedessä. Sokean koiran kähveltänyt pääsi vähällä tuomiolla. Olisi ansainnut ainakin tuntuvat sakot ehdollisen vankeuden lisäksi.

Iivari kirjoitti...

Kylläpä on tuo sokkee mies paljo luotettavamman näkönen ku tuo juippi joka sen koeran vohki! Mokomahhii kanalja! Wuppe on vilihakka poeka. Ee haluva tärvätä hyvvee lenkkiaekoo istuksimalla :) Eepä ihme ku on tuommoset lenkkimaesemat. Äetillähhii on ollunna Hessu-niminen koera. Nootaja. Varsinaenen persoona.
Mukavija teputtelukelijä teelle! Elä Wuppe syö iha mitä tahhaa!

Marja-Leena kirjoitti...

Kaikkea tuo Wuppe keksiikin maistella:) Yleensähän eläimet jotenkin hirmuisen hyvin vaistoavat sen mikä kasvi on myrkyllinen tai edes pahanmakuinen. Eivät ole peurat ja kauriit koskeneetkaan meidän pikkuruisiin raparperintaimiin.

Aika hurjan näköinen on tuo mäykky makaamassa isojen koirien keskellä. Ihme, etteivät urokset rätisseet yhtään, jos kolme urosta ja yksi narttu. Taisivat sitten olla leikattuja poikia kaikki? Saksaan terveisii M-L ja Ossi.

Hanne kirjoitti...

Ei mäyrätyttö ollut moksiskaan, tämä tilanne toistui joka sunnuntai. Siihen aikaan olimme koiraporukalla metsälenkillä ja sen jälkeen kyläilemässä vielä. Mäyrätyttö oli ihastunut vaaleaan Hessu-koiraani, joka ei oikein välittänyt kuitenkaan.
Tuo keskimmäinen samojedi on pentu vielä tuossa kuvassa ja omat koirani lempeimpiä mahdolisia koiria. Ihan leikkiä vaan, en kokenut koskaan mitään sellaista, että mäyris ei olisi tykännyt, aina hän kohta jo pomppasi sieltä maantasalta taas jaloilleen.
Sakot tuolle miehelle olisivat olleet yhtä tyhjän kanssa, kuulemma jo 22 tuomiota saanut ja alkoholisti hanttipuli. Surkea tapaus hänkin.

Hanne kirjoitti...

Hessu onkin kiva nimi, eikö se Aku Ankoissakin oleva Hessu ole oikeastaan koira? Meidän Hessu oli kylläkin nimeltään Heikki, mutta minun äitini sanoi, ettei se ole mikään kiva koiran nimi ja alkoi kutsumaan Heikkiä Hessuksi ja niin sitten Heikistä tuli Hessu.

Hanne kirjoitti...

Nykyään syödään kukkien terälehtiä oikein ravintoloissakin, en tosin ole kuullut pelarkuunin kukista, mutta orvokkeja ja kurpitasankukkia ainakin. Eipä ole itse tullut maistettua. Vielä.
Tuo koiraporukka oli hyvin toimeentuleva tiimi, vain vaalea Hessu-koirani oli kastroitu, muut kaksi ihka oikeita uroja. Ikinä ei noitten kesken ollut nokkapokkaa eikä minkäänlaisia riitoja. Kuva on kyllä hurjahko, siksi sen laitoinkin esille. :)
Terveiset tänään vaihteeksi aurinkoisesta Hampurista, huomiseksi jo taas sadetta luvassa!

Marja-Leena kirjoitti...

Ai niin unohdin kiittää tuosta HUSin kasvien listasta. Itse vielä kaipaisin sellaista listaa, jossa olisi kaikki myrkylliset kasvit erikseen. Tartteepa koettaa kaivella jostain:)

Maria, mäyräkoirien ihminen kirjoitti...

Ihana tuo ensimmäinen kuva <3 Siinä mäyräneiti kyllä näyttää tykkäävän huomiosta :) Meilläkään eivät pojat keskenään koskaan ole rähisseet nartuista, päinvastoin, liittoutuvat yhteen ja paimentavat nartut nurkkaan, että niiden selkään olisi helpompi kiivetä. Siinä saa sitten hätistellä kumpaistakin vuoronperään, kun mäyräkoiran sinnikkyydellä yrittävät ja yrittävät ja yrittävät.

Hanne kirjoitti...

Nämä mun lappalaiseni eivät kumpikaan koskaan yrittäneet Tytin selkään, oliko liian matala koira vai eikö kemiat pelanneet. Musta Niilo-koirani olikin hyvin valikoiva narttujen suhteen, vain aniharva kelpasi ja herätti tunteet. Tytillä oli kyllä palavat tunteet Hessu-koiraani kohtaan, joka vallan stressaantui aina ja yritti sisätiloissa kiivetä sohvan karmille pakoon.

Hanne kirjoitti...

Eiköhän netistä löytyne.
Mielenkiintoista on se, että eri kielillä löytyy eri vastauksia. Eli joku kasvi on Suomessa myrkytön ja muualla myrkyllinen, sienissä sama juttu. Maassa maan tavalla jne...

Liftari kirjoitti...

Sä oot kyllä niin mun tietopankkini. Enpäs tiennyt tuota pelakuustakaan. Meillä se on puutarhakmut nyt sitten onneksi etupihan ruukussa. Mitenkähän noitten ahkerien Liisojen kanssa on, niitä kun löytyy nyt sekä etu- että takapihalta. Ovat niin vaivattomia ja kukkii koko kesän ihan pienellä vaivalla.
Voi Wuppe, sä oot kyllä sulonen. On niin hyvä mieli, kun sait kodin ja rakastavat ihmiset. Ja meitä blogikamujakin ihan roppakaupalla.. Reipas poika olet ja itsetunto kohdallaan, se on hianoo.Tykkään niin sun napakan jäntevästä olemuksesta ja katseestasi, joka silmäilee maailmaa niin tietävänä. Erilainen chihu olet kuin Jimpsukka ja sekin on hauska juttu. Sama rotu, mutta ihan eri oloiset ja niin vietävän ihania kumpikin.
Joo, myonnetään Wuppe, kyllä se niin on, että olen ihan koirahullu ihminen. Koirat asustavat niin syvällä sydämessäni. Ehkä minun pitäisi hommata se t-paita , jossa lukee "crazy dog Lady". Ihan sopisi imagoon.
Ihanan näköisiä uistoja siellä ja kovin siistiltä näyttää.
Suukkoja sulle Wuppe ja terveiset emännällesi täältä Essilästä.

Hanne kirjoitti...

Tuon HUS:in linkin mukaan ahkeraliisa on myrkytön. Luotetaan nyt vaan siihen HUSsiin, liika muu tieto on ties mistä peräisin...

Tuo chihuahua on siitä kiva rotu, että sen edustajat ovat monenlaisia, erilaisia, yksilöitä jokainen. Joissakin roduissa ovat edustajat niin samanlaisia kaikki, ettei vieraampi osaa niitä toisistaan erottaa. Essinrotuisetkin ovat jokainen yksilöllisen ulkonäön saaneita. Kiva juttu mun mielestäni.
Terkkuja teille sinne Essilän Kartanoon ♥