keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Ell:n keikka ym.

Käytiinpä taas Wupen kanssa sovitulla kontrollilla eläinlääkärin luona näyttämässä anaalirauhasia. Toinen rauhanen oli aivan tyhjä, toisessa hiukan ja seuraava kontrolli on joskus 7-8 viikon kuluttua. Näillä hinnoilla ei yhtään harmita käydä siellä, taas oli lasku 9,20e.

Wupella oli lampunvarjostin mukana, laitettiin taas kaulaan, kun vuoro tuli. Niin se on helpointa kaikille osapuolille, Wuppe ei pääse näykkäisemään eikä kenenkään tarvitse pelätä Wupen reaktioita. Ilman sitä kauluria pitäisi hätävarjelua kuitenkin kaiken varalta olla. Näin ei tarvitse Wuppea pidellä edes kovin ottein. Kaikki sujui ihan hyvin, tosin Wuppe ei oikein viihtynyt tilanteessa, olisi poistunut paikalta, jos olisi voinut.
Ell. oli sitä mieltä, että hiukan on vielä läskiä Wupen kyljissä ja se pitää laihduttaa pois. Näin tehdään.


Lasku


Sinne ell:ille tuli viereisen lemmikkieläinliikkeen myyjätär kahden kantokopan kanssa, luultavasti kaneja tai marsuja. Ensimmäinen ajatukseni oli, että nyt tuodaan pari eläintä lopetettavaksi, Surkuttelin jo niiden eläinten vähäistä arvoa kauppiaalle. Väärässä olin. Tämä nuori nainen selitti, että toisella on silmässä joku häikkä ja toisella täytyy jatkaa aiemmin aloitettua hoitoa. Jätti kopat sinne ja tullee myöhemmin hakemaan.
Eräs nainen lähti vastaanotolta itkien tyhjä kuljetuskoppa kädessään, lie ollut kissa, joka jouduttiin lopettamaan. Hyvä, etten itse purskahtanut itkemään toisen surua seuratessa.
Näin nyt ensi kertaa livenä brasialianterrierin. Aiemmin olin nähnyt vain kuvia. Siellä tämä nuori nätti brassityttö vapisi pelosta, oli tulossa jälkitarkastukseen.


Vai että 21 sekuntia, mutta ei mulla! 

Sieltä lemmikkieläinliikkeestä nappasin mukaani heidän asiakaslehtensä ja siitä luin muutaman ehkä mielenkiintoisen uutisen.

* Kaikki imeväiset eläimet, jotka painavat enemmän kuin 3 kiloa (en tiedä, kuuluuko ihminen tähän porukkaan, kyllä kai), elefantit, koirat, kissat, lehmät jne, tarvitsevat 21 sekuntia virtsarakkonsa tyhjentämiseen. Tämän seikan olivat saaneet selville tiedemiehet Atlantan (USA) eläintarhassa tekemässään tieteellisessä tutkimuksessa. Jopa on tärkeä tieto meille kaikille.
* Gießen-nimisessä kaupungissa oli söpö mäyräkoiradaami purrut naapuria polveen niin pahoin, että tämä joutui polvileikkaukseen. Tapaus eteni oikeuteen ja naapuri vaati tietenkin korvauksia "kivusta ja särystä". Kaupunki korotti rangaistukseksi tämän "taistelumäyräkoiran" vuosittaisen koiraveron 50 eurosta 500 euroon koiran loppuiäksi. Lisäksi koira joutui luonnetestiin, josta selvisi puhtain paperein, silti koiralle jäi luokittelu "vaarallinen koira".


Syklaami
Viimevuotinen syklaamini yllätti aloittamalla uudelleen kukinnan. Yllätti toisellakin tavalla.
Sillä oli kukka- ja lehtivarsi kasvaneet kiertäen yhteen, niin kuin siamilaiset kaksoset. Varsia ei voi erottaa, vaan ne ovat kiinni toisissaan kuin olisivat yhtä vartta. Mielenkiintoista, eikö totta!


Koulut alkoivat taas!


Huom lapsia!

Koulut ovat taas kuukausi sitten alkaneet. Saksassa on jo 1800-luvulla alkanut perinne, että koulun aloittavat lapset saavat mahtavan koulutuutin vanhemmiltaan tai kummeiltaan lahjaksi ensimmäisenä koulupäivänään. Sisällä on makeisia ja koulutarvikkeita.


Nykylapsi tuuttinsa kanssa

Koulutyttö 1930-luvulta
Koulupoika 1930-luvulta

Nyt minulle jo valkeni, miksi koulujen kesäloman alkaessa kaupan hyllyt täyttyvät koulutarvikkeista, kun Suomessa se tapahtuu ennen koulujen alkua eikä päättyessä. No tietenkin siitä, että täällä kesäloma on lyhyempi, vain 6 viikkoa. Sen aikana ilmeisesti vanhemmat jo kokoavat tarvikkeita koulun alkuun sekä näihin lahjatuutteihin.


12 kommenttia:

Hugo ja Vito kirjoitti...

Kyllähän täälläkin koulutarvikkeet ilmestyvät kauppoihin jo heinäkuussa. Ja varmaan parin viikon kuluttua ensimmäiset jouluhörhelöt... Pitäisi säätää laki, että joulua saa mainostaa vasta joulukuussa.

Hanne kirjoitti...

Aikaisin tulevat Suomessakin, mutta ei sentään koulujen päättyessä touko-kesäkuun vaihteessa.
Kaikki joulutavarat ilmestyivät Woolworth-tavarataloon heti syyskuun alussa. Se oli kyllä erittäin varhain. Muualle alkaa nyt vähitellen ilmestymään jotain, mutta tuo em. "tavaratalo" on kyllä huippu. Minun mielestäni joulumarkkinat saisivat alkaa viikko ennen ensimmäistä adventtia. No, jouluaattona on myynnissä varmaan ekat Runebergin tortut ja laskiaispullat, ehkä myös mämmikin. :) Kauppa se on joka kannattaa.

Marja-Leena kirjoitti...

Olipas melkoinen mäyräkoiravero. No periaatteessa ihan syystäkin. hassua, että joutuu kaupungille maksamaan eikä sille purrulle ihmisella. Melkoisia koulutuutteja, Jännä perinne. En ole aikaisemmin tuosta kuullutkaan. No varmaan Saksassa on paljonkin asioita, joista en ole ikuna kuullutkaan. Voisit taas kirjoitella pari "Germany-speciaalia":) Terveisii Saksaan ja Wupelle virtuaalirapsutukset, M-L ja Ossi.

Hanne kirjoitti...

Tuo koiravero perustuu siihen, että vaarallisiksi luokiteltavat koirat joutuvat maksamaan korkeampaa koiraveroa kuin muut koirat. Täällä Hampurissa se on normaalisti 90e/v ja niille vaarallisille (staffit yms) 600e/v. Mutta että mäykky on "vaarallinen", niin se on kyllä kaukaa haettu.
Noista koulutuuteista (Schultüte tai Zuckertüte) kertovat haltioissaan aikuisetkin, kuinka se on ollut mieleenjäävä muisto. En tiedä, onko tämän päivän lapset yhtä ihastuksissaan, kun muutenkin saavat kaikkea niin paljon, mutta ennen se on ollut todella arvossaan. Ajatteles, on oikein valokuvaamoon menty, eikä varmaan ennen tavallisella pulliasella ole liikoja markkoja ollut.
Terveiset sille "vaaralliselle" Ossi-kullalle :) ja Wuppe kiittää! ♥

Iivari kirjoitti...

No empä oes uskonna että myö määrijäeset ollaan nuin vuarallisija! Vaekka aeka rutussahan tuo näättää olovan tuon kuvan määkyn nokka. Melekonen ilime tuolla isommalla koeralla :D
Hyvä ku on Wupen pehva kunnossa. Mistee kohasta se liäkär sitä läskijä lööti ku näättää aeka sutjakalta poejjalta Wuppe?! Onneks ee piäse minuva tunnustelemmaa se tohtor. Suattas tulla sanomista.
Ee taejja nykylapset arvostee tuommosija tuuttija paljoo ennee. Ku suavat muutennii melekee kaekki mittee pyytäävät. Ennen se on ollunna toesta. Haaska perinne tuohii.

Hanne kirjoitti...

Kuule, läskiä löytyi jostain kyljistä, liekö ollut vain laihtuessa löysäksi jäänyttä ihoa?
Täytyypä kertoa, että se lääkäri sanoi eilen, että "vielä 500grammaa painoa pois", johon isäntä vastasi, että "eihän koirasta sitten jää enää mitään jäljelle", jolloin lääkäri purskahti nauramaan, että "sanoinko minä todella noin".
Terveisiä "vaaralliselle" Iivarille. ♥

Párekin Palvelijatar kirjoitti...

Wuppe on timmissä kunnossa! Älkää nyt poikaa ihan olemattomiin laihduttako. Uroksella on uroksen muodot. Mäyräkoirat ovat sisupusseja ja äkäisinä to-del-la hurjia tapauksia. Samoin jackrusselit ja tosi monet muutkin rodut - sanoisin, että ihan kaikki. Siis silloin, kun oikeasti suuttuvat. Erikoinen sanktio, joka tapauksessa.

Nykylapsillehan ei tahdo enää riittää mikään, kun kaikki on käden ulottuvilla. Oi niitä aikoja, kun lapsi osasi olla iloinen ja onnellinen saadessaan tikkarin.

Hanne kirjoitti...

Me jo naurettiin täällä, että seuraavalla vastaanottokerralla ell:in luona, kun huudetaan Wuppe sisään, niin sinne menee "lampunvarjostin & valjaat".
Taitavat nuo metsästyskoirat olla oikeita sissejä, jos sikseen tulee, pakkohan niiden on ollakin "aggressiivisia" tilanteen niin vaatiessa. Vaikka kyllä chihuahuastakin löytyy, jos sikseen tulee, koko ja voima vain eivät riitä, mutta rohkeutta piisaa.

Unknown kirjoitti...

Aika erikoinen on tuo koiraverokäytäntö siellä Saksanmaalla. Liekö sama kaikilla alueilla? Suomessahan koiravero alkaa olla tuntematon käsite, kun sen kerääminen ja valvonta maksoi tuottoa enemmän. Tutkimusten mukaan kaupungeissa veron maksoi vain noin joka kolmas koiranomistaja.
Onpa hyvä, että Wuppe on kunnossa. Onkohan sillä ellillä tapana sanoa kaikille ei-liian-laihoille pikkukoirille, että 500 g pois? Meidän klinikalla käytetään kankaista kuonokoppaa, jos on syytä pelätä koiran hampaita. Se on mukavampi kaikille osapuolille.
Aatu: jaa että 21 sek ja rakko on tyhjä. Pitääpä panna korvan taakse, ettei pääse merkkausmuste loppumaan kesken lenkin.
PS Eiköhän se tuutti kuitenkin ole tärkeä juttu koulualokkaille. Ei niinkään sisällön takia, vaan merkkinä yhdestä lapsen elämän merkkipaalusta.

Hanne kirjoitti...

Ei ole joka liittovaltiossa sama tuo koiravero. Lisäksi se on paikkakuntakohtainen, useissa ei kanneta koiraveroa lainkaan, jossain se on vain 10e.Siksi esim. Hampurin eläinsuojeluyhdistyksen "taistelukoirista" suuri osa löytää uuden kodin usein naapuriliittovaltiosta (Niedersachsen), siellä kun niistä koirista ei ekstraveroa makseta. Sen sijaan suurkaupungeissa, kuten Hampuri, on koirienpito tarkan tarkkailun alaista, suurkaupungin ongelmien takia, rikollisuus yms ja siihen kuuluvat myös nuo taistelukoirat. Katsoin tuosta listasta, niin jossain Baijerissa joutuu vaarallisista koirista maksamaan jopa 1000e veroa.
http://www.tiervermittlung.de/hundesteuer.shtml

Wupelle yritettiin ensimmäisellä ell-käynnillä juuri tiuollaista pehmoversiokuonokoppaa, mutta ahdistui siitä niin paljon, ettei voitu laittaa. Siksi tuo "lampunvarjostin" on Wupelle siellä käydessä miellyttävämpi, kun ei kuonossa ole mitään. Muutenhan en tuota kauluria käytä koskaan koiralleni!

Kuule, on varmaan niin, että juuri 6-7 vuotiaalle tuo "ABC-tuutti" on todella yhtä tärkeä symboli kuin yo-lakki ylioppilaalle. Tietenkin herkkujen ja tavaroiden arvostus on laskenut siitä niukkuudesta, mitä se joskus on ollut. Maistuu se makeakin lapselle yhtä hyvältä kuin ennen aikaankin, silloin vaan ei kerralla syöty kaikkea, vaan säästettiin ja syötiin pala kerrallaan, harvakseltaan. Ajat muuttuvat.

Unknown kirjoitti...

Kävin kurkkaamassa Suomen koiraverotilanteen. Veroa perivät enää Helsinki ja Tampere, muualla ei pidetä edes koirarekisteriä.
Koirat ovat niin erilaisia. Minä olen voinut opettaa omani jo pikkupennusta alkaen siihen, että kuonosta voi pitää kiinni tai laittaa kuonositeen. Wupen historia voi olla sellainen, että kuonosta pitäminen ahdistaa. Hienoa, että hyväksyy tötterön.

Hanne kirjoitti...

Wupella on hyvä menneisyys takanaan, luulen, että on ihan luonnekysymys. Kotona voin tehdä Wupelle vaikka millaisia tutkimusmatkoja hampaisiin ja kuonoon, sallii kaiken sellaisen, sen puolesta olisi ihan näyttelykelpoinen ja siihen Wuppea on kasvattajalla opetettukin, poseeraamaan ja sallimaan tutkiskelut. Tilanne rähisevälle koiralle ell:in käsittelyssä on pelottava ja poika puolustautuu niin hyvin kuin osaa.