sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kirppusirkus
Nyt on kulunut reilut 3 viikkoa Wupen kirpun löytymisestä ja onneksi saatiin se kyseinen kirppu myös kiinni. Kirpun elinkierto munasta kuoriutuvasta toukasta aikuiseen kirppuun kestää kolmisen viikkoa ja ilmeisesti se meidän kirppu ei ollut ehtinyt asettua taloksi. Näin ainakin nyt luulen. Ja toivon.
Wupelle ostamiani Program-tabletteja en ole aloittanut ollenkaan vielä antamaan, niitä kun pitää sitten antaa 6 kk peräkkäin (1 tbl/kk). Jos nyt kuitenkin joku kirppuarmeija jostain putkahtaa esiin, niin vasta sitten alkaa kuuri.


Omista kirpuista vieraisiin kirppuihin!
Nyt alkoi täällä tai oikeammin Baijerissa jokavuotinen Oktoberfest ja sen tiimoilta tuli teeveestä ohjelma kirppusirkuksesta. Lähes uusi asia minulle, sanan olen kuullut, mutta en sen enempää sitä ajatellut. Sensijaan tiesin, mistä sana kirpputori on saanut alkunsa: ennen vanhaan myytiin toreilla käytettyjä vaatteita ja niissä yleensä oli kirppuja, sen ajan ihmisten vitsaus,

Kirppusirkus on maailman pienin sirkus, se mahtuu pieneen kapsekkiin (matkalaukkuun). Kirput ovat max. 3 mm kokoisia, sirkuskirput ovat kaikki naaraspuolisia, sillä ne ovat isompia ja vahvempia kuin urokset. Niillä on mahtavat voimat kokoonsa nähden, kykeneehän kirppu hyppäämään 40-50 cm ylöspäin, joten sillä on oltava takajaloissaan todella mahtavat "hevosvoimat".
Ja jotta kirppu ei sirkuksessa pomppaa omille teilleen, ne saavat kaulaansa lenkin (pannan) ja "talutushihnan", samankaltaisen kuin koira. Siihen tarkoitukseen käytetään ohuen ohuesta 0,13 mm paksuisesta kuparilangasta punottua punosta.


Kirppu vetää vaunua


Flohzirkus-Freddy
Floh-Zirkus Birk
Facebookista löytyy myös sivu "Original Flohzirkus vom Oktoberfest"

Kaikki tuo tapahtuu suurennuslasien ja mikroskoopin avulla. Tämä ohjelma kirppusirkuksesta oli kyllä mielenkiintoinen, mutta en loppujen lopuksi tykännyt siitä ollenkaan. Vaikkakin on kyseessä "vain" kirppu, loinen, niin koin tämän valjastamisen vastenmieliseksi.  Kirpuista pidetään kyllä huolta, ne saavat ruokaa tarvittaessa eli veriaterian "kesyttäjältään, sirkustirehtööriltä".


11 kommenttia:

Myrsky ja Tuisku kirjoitti...

Hyvä ku sussa, Wuppe, oli vaan se yksinäinen kirppu. Toi kirppusirkus aiheutti meijän äipälle rapsutuksia. ;D

Hanne kirjoitti...

Niin, ja toivottavasti se oli uroskirppu tai ainakin vanhapiika, ikäneito. :)

Párekin Palvelijatar kirjoitti...

Mielenkiintoista! Mutta kyllä täälläkin alkoi melkoinen kutina, hihi.
Kirputonta jatkoa ja mukavaa sunnuntaita teille.

Hanne kirjoitti...

On se kyllä merkillistä, että jo kirpuista yms. puhuttaessa alkaa kutittaa sieltä täältä. Siinä se nyt sujuu sunnuntai rapsuttaessa, mikäs siinä. :)

Marja-Leena kirjoitti...

Olipas hyvä, ettei kirppuja löytynyt:) Minua alkoi jo pelkkä kuva kutittaa. Olen vähän ötökkäkammoinen. Kun löydän yhden hirvikärpäsen itsestäni, niitä tuntuu vaeltelevan joka puolella, ainakin legioonan terpeisiin:) Terveiset Ossilasta.

Hanne kirjoitti...

Hirvikärpäset ovat kamalia. Niistä ei meinaa päästä eroon edes saunassa ja ovat pirun vikkeliä. Onneksi eivät asetu asumaan eivätkä ole vaarallisia.
Ossilan terveiset ilolla vastaanotettu ja samanmoiset sinne!

Iivari kirjoitti...

Onneks ee ollunna enempöö ku se yks! Tuo sirkusjuttu suap tiälä aekaseks levotonta liikehintöö... Ee ehken oltas ensmäesten jookossa mänössä sitä kahtommaan!

Unknown kirjoitti...

Kirput eivät kyllä ole meidänkään kavereita, mutta ei niitä silti saisi kiusata. Sairasta touhua.

Hanne kirjoitti...

Älä muuta sano!

Hanne kirjoitti...

Niin, en minäkään katsomaan menisi, vaikka ilmaiseksi pääsisi!

Hanne kirjoitti...

Veit sanat suustani, elukan tahallista kiusaamista ja sangen olematon huvi ihmiselle. Siis normaali-ihmiselle.