torstai 11. syyskuuta 2014

Wupen painonhallintaprojekti - osa III


Siellä se mörrimöykky makaa.


Ei voi olla totta! Valitettavasti voi!  Pakko on tunnustaa, että tämmöisiä typeriä koiranomistajia me olemme. Annetaan koiran lihoa, kun sille kerran ruoka maistuu. Eihän koiraa voi "nälässä" pitää, eihän.


Paksukainen elokuun alussa

Voih...

En edes kehtaa sanoa Wupen lähtöpainoa. En, vaikka kuinka kysyisitte. Tai mitäpä tuosta, meidän maine on jo mennyt ja mikä on mennyttä, sitä ei ole. Siis olemme maineettomia ihmisiä.  
Wuppe painoi meille tullessaan 2,3.kiloa, lihoi siinä ehkä 2-3 kk aikana painoon 2,5 kiloa, mistä ell. sanoi, että sopiva paino, ei saa enempää tulla.
Nyt kesällä ell. sanoi, että 500g pois, sitten on hyvä. Wuppe toi vaakaan uskomattomat 2,975 kiloa.
Elokuun alussa aloitettiin siis tämä rumba chihuahua-ohjeiden mukaisesti. Joka päivä kaikki ruoka on punnittu tarkkaan eikä välipaloja ollenkaan. Jos on vaikuttanut nälkäiseltä, on annettu vähän keitettyä kukkakaalia, siitä Wuppe tykkää kovasti paljon.
Nyt sitten saatte ihan vapaasti päivitellä ja kauhistella, millainen koiranomistaja minä olen (ollut). Otan vastaan mukisematta ilkeitäkin kommentteja, sana on vapaa. 


Oonko edes vähän timmimpi?

Enhän enää näytä rottweilerilta, enhän?

Painoa on pudonnut yhteensä uskomattomat 380g! Aktuelli paino on tänään 2,595 kg. Kuusi viikkoa laihdutusta takana. Viimeisistä kolmesta viikosta oli keskimmäinen painonpudotuksen puolesta hiljaiseloa, paino pysytteli samoissa, silti kuitenkin painoa lähti kaikkiaan ihan mukavasti. Edessä on vielä kolme viikkoa tavoitepainoon.
Nyt löydän etsimättäkin Wupen kylkiluut sieltä, missä niiden paikka on, ei edes tarvitse painella, vaan hyvin tuntuvat sormiin.


Tänään otettu kuva!

Sanokaa nyt, että edes hiukan huomaa Wupen hoikistuneen! Ainakin valjaita on tiukennettu usean kerran ja vaaka puhuu omaa kieltään. Olen %-laskuissa (nykyään) huono, joten en osaa sanoa painon nousua enkä laskua prosentteina. Onneksi on matemaattisesti lahjakkaita kommentoijia.


Wupen "selfie"

Nyt, kun olen kirjoitellut pitkän pätkän Wupen ruokailusta ja syömisistä, on aika luonnollista mennä toiseen päähän eli peppupuolelle. Sinnehän tuo suusta menevä aikanaan päätyy.
Wupen anaalirauhasentulehduksesta sekä avanteesta on nyt kulunut reilusti aikaa, se taisi tapahtua heinäkuun puolivälin jälkeen, kun se rauhanen yllättäen tulehtui. Ensi viikolla on vielä yksi sovittu kontrollikäynti ja nyt näyttää kaikki hyvältä. Pitää vissiin koputtaa puuta, ettei nyt kehuessa yhtäkkiä ilmesty jotain puskan takaa.
Ehkäisyyn tilasin Wupelle paljon kehutun yrttisekoituksen "Gland Help", joka nimensä mukaisesti aktivoi anaalirauhasten toimintaa.  Se on aivan hienoksi jauhettua ja tuoksuu taivaallisen ihanalta, jotain aniksen tapaista.  Toivottavasti se on maineensa veroista.20 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Hanne, sinähän olet ihana koiranomistaja, kun kuitenkin olet ottanut tilanteen haltuun ja laihduttanut Wuppea melkein sen vaaditun määrän! Hiphei. Vajaa sata grammaa enää siihen ihannepainoon!

Luulen, että itselleni ei sopisi pieni "nälkäinen ja anova" katse lainkaan. Onneksi Ossi ei osaa juurikaan kerjätä. Aamulla annan sille palan kinkkua ja juustoa, koska muuten se syö vasta illalla. Illalla Ossi syö sitten pari desiä pipanoita, sitä allergiaruokaa,

Minusta on todella hienoa, että olette ottaneet ell:in sanat todesta ja pudottaneet Wupen painon kohdalleen. Rispektit sille, oikeesti. Nyt sitten tietty alkaa se Wupen elämänikäinen painonhallintaproggis. Painohan on saatava pysymään siinä kahdessa ja puolessa kilossa. Se merkitsee varmaan about viikottaista punnitusta ja tarttumista toimeen mikäli paino nousee. Noin pienen koiran kohdallahan jo sadan gramman painonnousu on menoa ylöspäin. Ai nih Wupen paino on tippunut 12,77 prosenttia, mikäli laskin oikein. Jee!!!! Terveiset Ossilasta, M-L ja Ossi. Siinä vaiheessa kun paino on se 2,5 kiloa olette tiputtaneet melkein 16%:) ps laskepas paljonko 16% on 60 kiloisella ihmisellä painonpudotusta? Melkein kymmenen kiloa, että siinä mielessä suhteutettuna mahtava urakka pienelle Wupelle ja omistajille!

Jalo kirjoitti...

No oothan sää Wuppe ihan hirmeesti hoikistunu!! Hieno urakka takana, nyt vaan sit nykyisen painon ylläpito tasaisilla aterioilla! :) Mitä pienempi, sitä vaikeampaa se painon pitäminen kurisssa ihan varmaan on, kun tosiaan satakin grammaa on jo aika iso heitto. Tsemppiä ruakailuun jatkossakin! Ja ihan ku ihmisväellä, ni varmasti se liikuntapuoli on isossa roolissa myös. Ja mites esimerkiks mahdollisten raksujen nauttiminen aktivointipallon kautta? Siinäki tulee samalla hyvää liikuntaa, ku palloa pyörittelee pitkin lattioita, eikä ruoka tuu "itsestään" suoraan kippoon ahmittavaksi! Mun mamma on siirtäny aamuruokailun aktivointipelin tai -pallon kanssa kimppaan, raksut tulee niistä syötyä ihan erilaisella mielenkiinnolla ja ruokahalulla ku kiposta, ja samalla tulee kuulemma sitä paljon puhuttua "aktivointia" ja koiran älyä vaativaa puuhastelua.

Mää painoin muuten viime ellikäynnillä komeat 8,4 kiloa. Se on kaiketi tipsuksi suht paljon, mutta ainakin vielä oon edelleenkin sen verran nirso, että ylipainon puolelle tuskin päästään lipsahtamaan...

Unknown kirjoitti...

Kyllä olet hoikistunut, Wuppe. Ihan mahtava suoritus, koska yli 10 %:n painonpudotus ei ole ihan helppo nakki. Tsemppiä niihin viimeisiin grammoihin, sitten olet jo varmaan tottunut uuteen ruokavalioon.
Meilläkin oli täällä painoprojekti, kun Jiri painoi yhtäkkiä 9 kg, kun sen normipaino on on noin 7,8, ja minullakin oli tullut 0,3 kg lisää. Äippä kokeili jättää öljyn pois, ja sehän tepsi. Päästöpuolikin toimii ihan hyvin, vaikka leseetkin loppuivat. Porkkana päivässä pitää meillä hampaat ja suolen kunnossa.
Nyt lienee aika kypsä palveluskunnan ruokavalion syynäämiseen, meillä ainakin.

Iivari kirjoitti...

No huomoo tok tuon hoekistumisen! Hienon urakan ootta tehnnä. Eekä siitä moetteeta varmaa kukkaa anna että piäs lihommaa. Semmonen moettija voep männä ja kahtoo ihteesä peelistä!
Mulla on kansa sitä paenon kansa tappeluva ollu. Nyt sitä on 300 rammoo enämpi ku ennen leekkuuta. Ja sillo olin liijja luikero. Etttä jos tässä pysys ni iha hyvä. Kaete.
Onnee hyvälle tulokselle! :)

Párekin Palvelijatar kirjoitti...

Ei ole moitittavaa, kun on kaiken aikaa koiransa parasta yrittänyt. Nyt on vielä pikku painonnousukin hallinnassa ja Wupella on aivan selvästi vyötärö. Onnittelut!
Tuo Gland help olisi varmaan tarpeellinen hankinta. Täytyy tutkia tarkemmin mistä sitä saa. Kiitos taas hyvästä vinkistä!

Kaisun kirjoitti...

Hienosti erottu vyötärö kuvista ja suuret lihakset myös! :)
Huisin nopeasti olette saaneet painon kuriin. Meillä meni kissan kanssa pari kuukautta, ennen kuin sopiva laihdutusruokavalio löytyi. Se oli rasittavaa aikaa, mutta nyt kun painoa on pudonnut puolisen kiloa sitten kevään, kylkiluumittari ja hyvä vartalon muoto ylhäältä päin katsottuna alkaa löytyä pikkuhiljaa..
Tasausviikot, ilman muutosta kuuluvat myös toisen lajin laihtumisohjelmaan. ;)

Liftari kirjoitti...

Kyl huamaa <3<3 Hoikistunut on. Eikä teihin yhtään sovi maineettomuus tai edes arvosana huono. Hyviä ootte ihan, sillä tehän olette asiaan tarttuneet ja onnistuneet. Olette siis kaikin tavoin välittäneet ja se on hyvä. Että ottakaas vastaan kiitos ja ylistys.
Meikäläisellä on meidän läskip.....eiku siis rinsessan kanssa sama homma menossa. Ja siinä sivussa pitäisi vielä omia linjoja fiksata. Ja etanan vauhdilla etenee kumpikin projekti Huoh !! Sympatiani sinne, sillä tiedän kyllä nämä suot. Ei helppoa ei.
Wuppelus on kerrassaan ihana ja onnellisen näköinen pikkujäbä. Siitä voi olla ylpeä ja hyvillään. Enkä yhtään ihmettele jos tuli ruokaa annettua, kun hyvin tietää mitä se on kun koira ei syö.
Terkkuja sinne täältä Essilästä. Me vielä ponnistellaan.

Myrsky ja Tuisku kirjoitti...

Kyä on Wuppe timmissä kunnossa. Eikai tosta tarvii enää laihtua? Pitää sitä sen verran olla lihaksia, että koiralta näyttää.

Hanne kirjoitti...

Wuppe ei myöskään ole kerjäläisenä mitenkään vaativa. Ei tee itseänsä tykö, odottelee hiljaa ja poistuu sitten, kun huomaa, ettei mitään heru.
Tällä dieettiruualla tuskin on sen nälkäisempi kuin koskaan muutenkaan, Wupella kun on ikuinen nälkä, siksi on noin pullahtanutkin paksuksi. Suomeksi sanotaan, että ei nälkäinen, vaan ahne!
Ratkaisevaa on ollut, että pyysin miestäni kysymään ell:in mielipidettä Wupen linjoista ja hän tottelevaisesti kysyi ja siitä se lähti. Mies kun uskoo auktoriteetteja, mutta ei omaa muijaansa. Semmoinen mies.
Kiitos kauniista sanoistasi. ♥

Hanne kirjoitti...

Wupella on käytössä sellainen superhelppo älypeli, josta saa iltaisin lihapalasia. Pitäisikin siirtyä vaihteeksi palloon, onhan meillä sellainen, kiitos vinkistä!
Meitin Vili painoi parhaimmillaan myös 8,4 kiloa, silloin ell sanoi, että ei saa tulla enempää painoa. Eikä koskaan tullutkaan.
Juu, ruokailulla voi sitä painoa säädellä, välillä olla ronkeli, ei ollenkaan hassumpi tapa pitää paino kurissa. :)

Hanne kirjoitti...

Porkkana se on Wupenkin salainen ase. Lihaa ja porkkanaa. Öljyä saa silti, mutta lihasta leikataan liika rasva pois.
Niinhän se on, aina ihmisen vika, jos koira lihoo. Peiliin täytyy katsoa, sieltä se syyllinen löytyy. Ja mahdollisesti se seuraava laihdutettavakin...

Hanne kirjoitti...

Kiitoksia, Iivari, kehuista! Koita sinä pitää paino nyt ennallaan, ettei maha rupee maata laahaamaan. Sikspäkki siellä kuuluu olla, mahan kohdalla. Niin olen kuullut...

Hanne kirjoitti...

Tuohan se onkin, kun yrittää liikaa hyvää eli tuppaa uutta ruokaa kuppiin heti kun entinen on syöty. Olevinas koiran parhaaksi. Kattia kanssa. Järki pitäisi tuossa hyvyydessä olla mukana.
No, nyt on järkeä löytynyt, ja kovasti kiinni pidetään, ettei taas pääse karkuun!
Kiitos näteistä sanoista!
Tuossa Gland help-sanassa on linkki, ehkä sieltäkin voi tilata?

Hanne kirjoitti...

Yllättävän nopeasti on paino tosiaan pudonnut. Olen noudattanut chihuahuan painonpudotusohjelmaa grammantarkasti ja liikuntaa on ollut runsaasti. Olen kiitollinen saamistani hyvistä ohjeista, ilman niitä ei olisi tullut mitään.
Kissan liikunnan järjestäminen onkin vaikeampaa kuin koiran, jolloin laihduttaminenkin on haasteellisempaa. Karvaisen otuksen vartalo ei myöskään kerro helposti tuloksesta, toisin kuin lyhytkarvaisen, kuten meidän Wupen.
Tasausviikot ovat tuttuja ihmisillekin, kun laihduttavat, haasteellisia päiviä ne, jolloin paino ei laske, ei millään!

Hanne kirjoitti...

No me ollaan yritetty ottaa nyt opiksemme, että väärin ollaan tehty ja nyt korjataan vääryys. Kiitos kiitoksista ja ylistyksistä, kernaasti otetaan vastaan!
Ettekös te rinsessan kanssa jo hyvin pudotelleet kiloja sinne lenkkipoluille, vai muistanko väärin? Nyt kiireenvilkkaa takas lenkkeilemään, ennen kuin talvi lumineen tulee haittaamaan! Hus hus nyt!
Terkui teil sinne sul ja Essil meilt molemmilt.♥

Hanne kirjoitti...

Kyllä me nyt pyritään siihen 2,5 kiloon, ne 200 grammaa, jotka tuli lisää meille muuttaessa, niin ne on lihaksia: niin me ainakin uskomme. :)

creek kirjoitti...

Todellakin huomaa Wupen painon pudonneen! Mahtavaa! Ja ehdottomasti propsit siitä, että silmät avautui ja aloitte korjata ongelmaa. Surullisen moni sulkee silmänsä lemmikin ylipainolle, ja käyttää tuota "mutta kun sillä on nälkä" selityksenä sille, miksi ruokaa sitten lapotaan liikaa kuppiin, eikä suostuta ajattelemaan sen tekevän enemmän hallaa kuin rakkautta.

Ja ihania kuvia <3

Hanne kirjoitti...

Tuo koiran painonnousu on vähän samaa kuin ihmiselläkin. Silmä tottuu päivittäin näkemäänsä. Kauan sitten omat silmäni avautuivat itseni suhteen, kun näin sattumalta valokuvan, jossa koko ylipainoni oikein pursui kuvasta. Vähän sama juttu oli Wupen kohdalla. noista ruohikolla otetuista kuvista ilman valjaita pursui Wupen läskiys esiin. Tuntui, kuin valjaat olisivat aina hoikentaneet Wuppea. Sitten onneksi ell sanoi miehelleni painavat sanansa ja meillä oli hyvät ohjeet painonpudotukseen olemassa.
Wuppe on koirahistoriani ensimmäinen syöppö ja todennäköisesti pysyy sellaisena. Täytyy vaan hyväksyä hänet sellaisena ja pysyä itse tiukkana.

Jenny kirjoitti...

Mielenkiintoinen blogi :) Meille myös pienen koiran kanssa taisteltiin painosta ja nyt on kondiksessa. Omaan silmään tuosta voisi tosiaan vielä vähän pudottaa, ei ne lihakset katoa jos ihraa lähtee mahasta :D Mutta kuvasta toki paha katsoa, kylkiä koettelemalla sen parhaiten huomaa :) Joka tapauksessa parempi, kuin vanhemmissa kuvissa.

-koiriamaalta.blogspot.com

Hanne kirjoitti...

Jenny, mielenkiintoinen blogi sinullakin! Kävin kurkkaamassa ja lisäsin sen blogiluettelooni, jotta löydän sen helposti taas. Superkivannäköisiä koiria sinulla ja lisäksi hienoja ajatuksia. Tykkään.
Voi olla, että Wupella hiukan nahkakin roikkuu löysänä, se vaatii aikaa, ennenkuin on taas ihonmyötäistä.
Painonpudotusta on tosiaan tarkoitus jatkaa lukemiin 2,499 kg asti, kuulostaa hienommalta 2,4... kuin 2,5 kg. :) Eli kolme viikkoa vielä, sitten ollaan päämäärässä. Luulisin.